Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni lideri Yusuf Tekin'in göreve başlamasıyla birlikte Türkiye'nin eğitim sisteminde köklü değişikliklere yönelik önemli bir adım atıldı. Özellikle eğitim alanında daha önce attığı önemli adımlarla tanınan Tekin'in liderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tüm Türkiye genelinde lise, ortaokul ve ilkokulları kapsayan bir kapatma kararı aldı. Bu karar, veliler ve öğrenciler arasında büyük bir şaşkınlık yarattı ve eğitim camiasında tartışma konusu oldu.

MEB'in bu kapatma kararı, eğitimdeki standartları ve denetimleri artırma çabasının bir parçası olarak kabul ediliyor. Özellikle izin almadan çevrim içi eğitim veren ve liselere ve üniversitelere hazırlık kursu adı altında faaliyet gösteren illegal yapıların engellenmesi hedefleniyor. Bu izinsiz kurumların öğrencilere ve velilere yönelik risk oluşturduğu vurgulanarak, bu tür kurumların denetim altına alınması gerektiği belirtiliyor.

MEB'in açıklamasında, öğrenci ve velilere, resmi listeye güvenmeleri çağrısı yapıldı. Kaçak yapılanmalara karşı dikkatli olunması ve MEB'in resmi kurs listesinde yer alan özel kurs ve uzaktan öğretim kurslarına güvenilmesi gerektiği vurgulandı. Öğrencilere ve velilere, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için izinsiz faaliyet gösteren kaçak kurslardan uzak durma çağrısı yapıldı.

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı; “Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı; “Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor”

Bu doğrultuda, 81 il genelinde kaçak olarak hizmet veren tüm kursların derhal kapatılacağı ve denetim altına alınacağı bildirildi. Haber Merkezi

Editör: Fadime Yılmaz Elma