Zonguldak'ta yaşayan kimsesiz ve yaşlı insanlar için muhtarlar, uygun yer bulmakta zorlanıyor. Emeklilerin şehri olarak bilinen Zonguldak'ta yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte sorunlar da çoğalıyor. Genellikle sağlık sorunlarıyla uğraşan yaşlılar arasında, sürekli bakıma ihtiyaç duyanlar da bulunuyor. Bazıları ise yalnız yaşamakta ve ölümlerinde bile kimsenin haberi olmuyor.

Mahalle muhtarları, bu gibi durumdaki yaşlıları bakımevlerine veya huzurevlerine yerleştirmek istese de uygun yer bulmak mümkün olmuyor. Bunun yanı sıra, bu işlerin formaliteleri ve bürokratik süreçler de oldukça karmaşık ve zaman alıcı olabiliyor. Zonguldak gibi bir emekliler şehrinde, geniş kapasiteli ve yaygın huzurevlerine ihtiyaç olduğu artık açıkça biliniyor.

Terminalde bayram mesaisi, seferler 2 katına çıktı Terminalde bayram mesaisi, seferler 2 katına çıktı

Ancak, iktidar vekillerinin bu konuda duyarsız olduğu ve bu hizmetlerin önemsenmediği düşünülüyor. Vatandaşlar, bu nedenle iktidar vekillerine karşı tepkili. İl ve ilçe belediyelerinin de bu konuda yeterince yatırım yapmadığı ve maddiyatçılıktan uzak durmadığı belirtiliyor.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma