Kdz. Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verilen "Gemici Eğitimi Kursu" nubaşarı aile tamamlayan 61 kursiyer, uluslararası geçerliliğe sahip “Gemiadamı Cüzdanı” almaya hak kazandı.

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler Türkiye ve yabancı bayrak devletlerinin sicil kütüğüne kayıtlı Genel Kargo, Konteynır, Ro-Ro, Tanker ve Yolcu Gemilerinde “Güverte” personeli olarak istihdam edilerek çalışabilme yeterliliğine sahip oldular.

Temel STCW eğitimlerini kapsayan “Denizde Kişisel Can Kurtarma Teknikleri Eğitimi” ve “Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliği Eğitimi” 21-22 Ocak 2022 tarihlerinde Kdz.Ereğli Bölge Liman Başkanlığı denetiminde Azim Tersane Limanında bulunan eğitim tesislerinde uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim tesislerinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde “İş Güvenliği” önlemleri alınarak okulun beş “Denizci Eğitimci” öğretmeni tarafından, kursa kayıtlı 61 kursiyere “Denizde Güvenlik Eğitimleri” kapsamında kişisel ve toplu olarak uygulama talimleri yaptırıldı. Okulun eğitim tesisinde yer alan “Kızaklı(David) Matafora” sistemi ve “Tek Kollu Matafora” sistemleri kullanılarak gemi terk operasyonları kapsamında Filika Kullanımı, Can Salı Kullanımı ve Hızlı Can Kurtarma Botu Kullanımı talimleri gerçekleştirildi. Eğitimde kursiyerler; denizde “Kişisel Can Kurtarma Teknikleri Ekipmanları” kullanılarak hayatta kalma ve “Toplu Can Kurtarma Araçlarını” kullanarak denizde güvenlik eğitimlerini tamamladılar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Döner Sermaye İşletmesi faaliyetleri kapsamında verdiği “Gemi Adamı Kursları”nı başarı ile tamamlayan kursiyerin istihdama yönelik aldıkları eğitimin kapsamını paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden 2022 yılında, mezun 60 öğrencimiz ve denizcilik kurslarını başarıyla bitiren 161 kursiyer uluslararası geçerliliğe sahip “Gemiadamı Cüzdanı” yeterliliği alarak ülkemiz ve yabancı bayrak devletlerinin sicil kütüğüne kayıtlı Genel Kargo, Konteynır, Ro-Ro, Tanker ve Yolcu Gemilerinde “Güverte” ve “Makine” personeli olarak istihdam edilerek çalışabilme hakkı kazandılar.2023 yeni dönemde 61 kursiyerimiz eğitimlerini tamamlayarak başarılı oldular.

Bu okulumuz denizcilik alanında yetiştirdiği öğrenciler ve bu alanda kurs verme yeterliliğe sahip kurum olarak verdiği eğitimlerle bölgemizde denizcilik sektörünün gelişimine, bu alandaki istihdama ve meslek edindirmeye katkı sağlamaktadır. Okulumuzun eğitim kadrosu uluslararası standartta eğitimleri verebilecek yeterlikte olup bölgemizden denizcilik alanında gelen eğitim ihtiyacı taleplerini de karşılamaktadır. Okulumuz verdiği eğitimlerle geleceğin denizcilerini yetiştiriyor. Denizcilik alanında Ülkemizin ve Dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirerek istihdama katkı sunan Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin eğitim kadrolarını tebrik ediyorum. Denizcilik sektörüne yönelik eğitimler ve kurslar devam edecek. Geleceğin denizcilerini yetiştiren Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, meslek edindirmeye, istihdama giden yolda eğitim ve rehberliğe devam edecek” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi