Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında dün gerçekleştirdiği 4. toplantısından sonuç alamadı. Bu nedenle kurul, yarın son toplantısını yapma kararı aldı.

Kamu İşveren Heyeti ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde, özellikle zam konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine, yetkili konfederasyon Memur-Sen'in başvurusuyla Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 26 Ağustos'ta çalışmalarına başlamıştı. Dün gerçekleşen 4. toplantı, yaklaşık 8 saat sürdü.

Kurul, mali hakları görüşmek üzere yarın son kez toplanacak. Bu toplantıda, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranını belirleyecek. Kurulun vereceği karar kesin nitelikte olacak ve itiraz edilemeyecek.

Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü

Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme teklifini farklı tarihlerde revize etmişti. İlk teklifte 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam önerilmişti. Daha sonra bu teklif 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize edilmişti.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun yarın alacağı karar, kamu görevlilerinin maaşlarını ve emekli aylıklarını doğrudan etkileyecek önemli bir adım olacak. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu