AK Parti'nin 31 Mart'taki yerel seçimlerde yarışacak tüm belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaştıktan sonra, 30 Ocak'ta açıklaması beklenen seçim beyannamesinde, memurlara büyükşehir tazminatı verilmesi iddiası gündemde. Beyannamenin 8 başlıktan oluştuğu belirtilirken, memurlara büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti üzerine odaklanılacağı ifade ediliyor.

Ekonomik kriz vatandaşları tasarrufa itti. Ekonomik kriz vatandaşları tasarrufa itti.

Beyannamede, büyükşehirlerdeki yaşam maliyetinin Anadolu şehirlerine göre daha yüksek olduğu, özellikle fahiş kira artışlarının büyükşehirlerde yaşamayı maliyetli hale getirdiği belirtiliyor. Bu nedenle memurların büyükşehirlerde görev almayı tercih etmediği ve tayin isteklerinde artışlar yaşandığı kaydediliyor.

Parti, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde görev alan memurlar ile Anadolu'da görev yapan memurlar arasındaki ücret farkını gidermeyi hedefliyor. Bu doğrultuda büyükşehirlerde görev yapan memurlara özel bir "büyükşehir tazminatı" verilmesi düşünülüyor. Bu adımın, büyükşehirlerde yaşayan memurların yaşam standartlarını artırmayı amaçladığı ifade ediliyor.

Zonguldaklı Gazeteci Cem Küçük'ün konuyla ilgili yönelttiği soru ise, özellikle emeklilerin ve işçilerin dikkatini çekiyor. Memura tanınacak bu tazminatın yanı sıra, emeklilere ve işçilere benzer avantajlar sağlanıp sağlanmayacağı sorusu, kamuoyunda merak konusu haline gelmiş durumda.Konu ile ilgili Zonguldaklı Gazeteci Cem Küçük’ün kamuoyuna yönelttiği soru ise şu şekilde:

“Memura Büyükşehir tazminatı geliyor. AK Parti’nin 30 Ocak günü açıklayacağı yerel seçim beyannamesinde bu konuya değinilmesi bekleniyor. Bu haberi gören özellikle emekliler, memura bu kadar imkan veriliyorken işçiye emekliye neden verilmiyor diye düşünebilirler. Peki emekli işçi ne olacak?” Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Çaycuma’da vahşet: Cezası belli oldu Çaycuma’da vahşet: Cezası belli oldu

Turgay Sarı hayatını kaybetti Turgay Sarı hayatını kaybetti

Başkan adayları bir araya geldi:  Zonguldak için anlaştılar! Başkan adayları bir araya geldi: Zonguldak için anlaştılar!

Editör: Fadime Yılmaz Elma