Deprem bölgelerinde çalışmalarını tamamlayan Zonguldaklı madenciler

polis eskortu ile Zonguldak’a giriş yaptı.

Kent  merkezinde  bulunan madenci anıtında  madenciler,  AK Parti Zonguldak Milletvekili  Hamdi  Uçar, AK Parti Zonguldak  İl Başkanı  Muammer  Avcı, AK Parti  Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, MHP İl Başkanı  Mustafa  Öztürk, Zonguldak  Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, belediye  meclis üyeleri  ve vatandaşlar  tarafından karşılandı.

Karşılama töreninde  Zonguldak Belediye Başkanı  Dr.  Ömer  Selim Alan, Zonguldak adına madencilere teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Karşılama töreninde,  AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, konuşmasında,  “Madencilerimiz kömür için değil ömür için gittiler. Hepsi ile iftihar ediyoruz. Asrın felaketi dediğimiz bu üzücü olayda bizi Zonguldaklı olarak  onure ettiler hepsinden Allah razı olsun. Şehrimiz adına onlarla gurur  duyuyoruz. Onlar bizim kahramanlarımız. Bu yazdıkları destanı asla unutmayacağız” dedi.

AK Parti  Zonguldak  Milletvekili Hamdi  Uçar da,  “Mübarek  görevi yapan arkadaşlarımızı karşılıyoruz. Ülkemizin yaşamış olduğu bu sıkıntılı günlerde arkadaşlarımızın yapmış olduğu çabaları, gayretleri vatandaşlarımız takdirle izledi. Her olayda olduğu gibi  bu olay yerine giderek vatandaşlarımızın kurtarılmalarına  yardımcı oldular.  Hepsinden Allah razı olsun. Zonguldak'ın ve bölgenin gurur oldular  Rabbim böyle acıları bizlere bir daha yaşatmasın”   diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ise,  “Konuşmak zor gerçekten hepsiyle gurur duyuyoruz. Asrın felaketinde Zonguldak’taki madenci kardeşlerimiz başta olmak üzere orada bir can daha nasıl kurtarırız diye can siperhane, canları pahasına gayret gösterdiler gururumuz oldular. Madenci kardeşlerimizin çalışmalarına bizzat şahit olduk haklarını  ödeyemeyiz ne kadar gurur duysak onlarla az. Madencilerimizi karşılamak bizim içinde gerçekten çok önemliydi hepinizle gurur duyuyoruz, Allah ayağınıza taş değdirmesin. Rabbim bir daha böyle felaketlerle bizleri sınamasın inşallah hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

TTK  maden işçisi Dursun Bozacıoğlu da, “Kömür üretmeye değil ömür üretmeye gittik, ömür kurtarmaya gittik. Türkiye’mizin başı sağ olsun. Ülkemizde inşallah böyle afetlerle karşılaşmayız inşallah diyorum” diye konuştu. 

(Şaban YILMAZ)

Editör: Murat Barutçu