Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde, Kozlu Belediyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Kozlu Kent Konseyi işbirliğinde yapılan Maden Park'ın açılışı gerçekleştirildi. Maden Park, maden işçilerinin çalışma koşullarının anlatıldığı bir alan olarak tasarlanarak Dünya Madenciler Günü için hazırlandı.

Açılış törenine Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Kozlu Kent Konseyi Başkanı Barış Demirel, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ali Duyar, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, maden işçileri, maden işçi yakınları ve davetliler katıldı.

Maden Park, madencilik sektörünün önemine vurgu yaparken, maden işçilerinin çalışma koşullarını anlamak ve bu mesleğin zorluklarını hatırlamak adına önemli bir alan olarak hizmet verecek. Açılış töreninde katılımcılar, madencilerin emeklerini takdir ederek, bu özel günü bir arada kutladılar. Madencilerin aileleri ise, yakınlarının ne şartlarda çalıştıklarını gözlemlediler.

Açılış konuşmasını; Kozlu Kent Konseyi Başkanı Barış Demirel yaptı. Demirel, Kozlu Maden Park’ın açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Demirel, gelecek nesillere sahip çıkma amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

“BURASI ÇOK SAYIDA KİŞİNİN ZİYARET EDECEĞİ BİR NOKTA OLACAK”

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise “Ben maden mühendisiyim. Bu memleket çok emek verdi ama hiç bir zaman hak ettiğini bulamadı. Arkadaşlar böyle bir fikirle geldiği zaman bu fikri geliştirdik. TTK Genel Müdürüm ve Maden Mühendisi arkadaşım olmasaydı bu işin altından kalkamazdım. Çalışan maden işçisi arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim. Burası çok sayıda kişinin ziyaret edeceği bir nokta olacak. Burası büyüyecek, gelişecek ve herkes burayı tanıyacak. Tekrar tüm madencilerin gününü kutluyorum.” dedi.

“EKONOMİNİ GELİŞMESİNDE ÇOK BÜYÜK ROLÜ VAR ZONGULDAK’IN”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi. Avcı; “Zonguldak olarak 3 bin 306 metrekarelik bir akandayız. Cumhuriyetimizin ilk şehri Zonguldak. Bugüne kadar gelindiğinde endüstrinin gelişmesinde, ekonomini gelişmesinde çok büyük rolü var Zonguldak’ın. Ne kadar şükretsek az. Bunun yanında 5 bin maden şehidimiz var. Maden şehitlerimizi unutmayacağız. Böyle kıymetli bir eseri ben ilk etap olarak görüyorum. İnşallah büyüyecek.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan grup, konser verdi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-15.10.11-(1)

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-15.10.10-(1)

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-15.10.10-(2)

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-15.10.11

Ekiplerden taksicilere uygulama Ekiplerden taksicilere uygulama

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-15.10.10

Daha önce de iktidara karşı kazandığını söyleyen İsmail Eşref: Tekrar geri almaya geldim! Daha önce de iktidara karşı kazandığını söyleyen İsmail Eşref: Tekrar geri almaya geldim!

İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı iki deprem! İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı iki deprem!

“Ben yaptım, oldu” diyen anlayışa karşıyız! “Ben yaptım, oldu” diyen anlayışa karşıyız!

Editör: Murat Barutçu