Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Atatürk’ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan gencin tutuklanmasının ardından, "Çok büyük yanlış yaptın ama senin yerin hapis değil." Şeklinde açıklama yaptı. Bazı vatandaşlar ise idam ile Zonguldak’ta maden ocaklarında çalışmayı bir tutarak, ocakta bir süre çalıştırılmasını teklif ettiler.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan A.E.S. isimli 17 yaşındaki çocuğun tutuklanmasını, "17 yaşında gencin düzeltilmesi mümkün olmayan bir kadere mahkûm edilmesine mi yanalım, görüntülerinin yayılması ile her seferinde Atatürk’e tekrar tekrar hakaret edilmesine mi?" sözleriyle eleştirdi.

Dedikodu cinayeti! Karısı hakkında dedikodu yapan berber ile müşterisini öldürdü Dedikodu cinayeti! Karısı hakkında dedikodu yapan berber ile müşterisini öldürdü

Atatürk’ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi A.E.S.'nin tutuklanmasını eleştiren Davutoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Ah evladım, evet çok büyük yanlış yaptın ama senin yerin hapis değil, bir daha tekrar etmeyeceği şeklinde bir taahhütle yapacağın samimi bir özür yeterli.”

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasının ardından eleştiriler peş peşe geldi. Yapılan eleştirilerden biri ise dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcı yaptığı eleştiride A.E.S.’nin Zonguldak’ta maden ocağında 5 yıl boyunca günde 18 saat çalıştırılmasını ya da idam edilmesini teklif etti.

İdam ile Zonguldak’ta maden ocağında çalıştırılmasını eş değer tutan vatandaşın yorumu, “Maden ocağına girenler zaten ölüyorlar. Ölüm riski yüksek alanlarda çalışmakla idam aslında aynı şey” şeklinde yorumlandı. / Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu