TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 48.  Dönem Olağan Genel Kurulu Maden Mühendisleri Lokali’nde yapıldı.

Zonguldak’ta korkutan kaza! Zonguldak’ta korkutan kaza!

Divan Başkanlığını Hüsnü Meydan’ın yaptığı Olağan Genel Kurula, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, İlçe Başkanı İsmail Üstünyer, Zonguldak Baro Başkanı Türker Kapkaç, ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, KESK’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile misafirler katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk yaptığı açılış konuşmasında, “İşsizliğin ve yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı kentimiz de işsizliğin ve yoksulluğun çaresizlik içinde bıraktığı insanlarımız kirli bir sistemin istemeden parçası olmaya devam ediyor. Güvencesiz ve her türlü tehlikeyi göze almaya zorlanan yoksul insanlarımıza artık sığınmacılarında eklemlendirildiği acı gerçekle yüz yüzeyiz. Daha önce de kaçak ocaklarda ölenlerin; direk diplerine, hastane önlerine bırakıldığını, hatta bu gibi cinayetlere kurban edilenlerin ocak sahibi olarak gösterildiğini biliyoruz.

Yıllardır kanayan yara olarak, Zonguldak’ın gündeminden düşmeyen kaçak ocakçılık, ne yazık ki asla bitirilememiştir. Alınan güvenlikçi önlemlerin yetersiz kaldığı, kaçak ocakların bildiriminin ve imhasının  TTK’na havale edildiği, ancak bu yolunda yıllardır uygulanmasına rağmen başarısız olduğu ortadadır.

Ekonomik sıkıntılar yetmiyormuş gibi, meslektaşlarımız madenlerde meydana gelen kazalarda ölmeye, ölemeyen meslektaşlarımız ise yaşanan cinayetlerin müsebbibi olarak gösterilmeye, yargılanmaya devam edilmektedir. 3213 sayılı Maden Kanunu ile 6331 sayılı İş Güvenliği yasasında gerekli düzenlemeler yapılarak meslektaşlarımızın ve çalışanların hayatı yasal güvence altına alınmalı sorumluların hesap vereceği yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Bu gün burada; ülkemizin enerji ihtiyacını, taşkömürü ve TTK’yi konuşmazsak eksik kalırız.

Enerji üretimi için gerekli birincil kaynaklara ulaşmada uygulanan özelleştirme, taşeronlaştırma, rödövans, ruhsat devri, ruhsatların bölünmesi ve yap-işlet modeli gibi liberal politikalar, enerji tedarikinde ülkemizi dışa bağımlı hale getirmiştir.  Bu politikalar ile birlikte birincil kaynakların tedarikinin sağlandığı ülkelerde yaşanan savaşlar ve istikrarsızlıklar enerji arz güvenliği açısından ülkemizi daha da sorunlu bir noktaya gelmiştir.” dedi.

Kongrede, daha sonra Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol ile Baro Başkanı Türker Kapkaç birer konuşma yaptılar.

Kongrenin ikinci günü 14 Ocak Pazar günü ortak bir liste yapılırken, listede

Asil Yönetim Kurulu Adayları Dinçer ACUN, Hanefi ORUÇ, Levent YAĞCIOĞLU, Erdoğan KAYMAKÇI, Sabri ÇATMA, Serdar YILMAZ, Kebire KEL yer aldı. (Haber: Ersen Berk Çelik)

mmo başkan (4)

mmo başkan (2)

mmo başkan (1)

Editör: Murat Barutçu