Hasan Yıldırım’dan AK Parti Belediye Başkanlığı Adaylığı Başvurusu! Hasan Yıldırım’dan AK Parti Belediye Başkanlığı Adaylığı Başvurusu!

AW078699_05

Kastamonu Haber – Kastamonu’nun Küre ilçesinde bulunan ve içerisinde 12 kilometrelik tarihi kervan yolunu barındıran Ersizlerdere Tabiat Parkına hem tur şirketlerinin hem de vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor.

Doğa harikası manzarasıyla vatandaşların uğrak yeri haline gelen Kastamonu’nun Küre ilçesindeki Ersizlerdere Tabiat Parkına ilgi her geçen gün artıyor. İçerisinde barındırdığı 12 kilometrelik tarihi kervan yolunu yürüyen vatandaşlar, yürüyüşün sonunda Ersiz ve Ersizlerdere köyüne iniş yaparak bölgenin hikayesini dinliyor. Sonbahar manzarasıyla Türkiye’nin birçok şehrinden turistleri ağırlayan Ersizlerdere Tabiat Parkına son zamanlarda tur şirketleri de ilgi göstermeye başladı. Tur şirketleri, bölgeye turlar düzenleyerek hem tanıtıma katkı sağlıyor hem de doğaseverlere unutulmaz bir gün geçirmelerini sağlıyor.

Bu çerçevede Türkiye'nin kırsal turizm alanında faaliyetlerini sürdüren Kırsal Turizm Uzmanı Ayfer Kurulay tarafından 12 kilometrelik tarihi kervan yolu güzergahına gezi düzenlendi. Çuha Doruğundan başlayan gezi, tarihi İstiklal Yolu boyunca devam edecek.

Gezi sonunda açıklamada bulunan Kırsal Turizm Uzmanı Ayfer Kurulay, önümüzdeki günlerde bölgeye turlar düzenleneceğini belirterek, Talep olması durumunda yeni yürüyüş rotalarına ve mevcut rotalara gezi düzenleyerek yürüyüş düzenleyeceğiz. Bunun için dönüş yaptığımızda çalışmalarımız olacak. Sonbaharın renklerine hayran kaldık. Türkiye’nin en güzel sonbahar manzaralarını görmek isteyenler mutlaka Küre Dağlarına gelmesi ve uraları görmesi gerekiyor” dedi.

Küre Ersizlerdere Kalkınma ve Eğitim ve Eko Turizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, “Bizler için Ekoturizmin gelişmesi, yöre insanımızın gelir elde etmesi, memnun bir şekilde bölgemizde ayrılması bizleri de çok mutlu etmektedir. Bu tür gelişmeler umut verici faaliyetler olduğunu düşünüyorum. Bizler, Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Ekoturizm Derneği olarak Küre Dağlarına ismini veren Küre ilçemiz hak ettiği yere ulaşana kadar, girişimlerimiz yerelde ve genelde devam edecektir. Bugün bir başarı varsa ses getirebiliyorsak, adımızdan söz ettirebiliyorsak 13 yıldır usanmadan, yılmadan gece gündüz demeden bizlere destek olan ve bizler ile omuz omuza mücadele eden kendine dava edinmiş memleket sevdalısı yürekli insanların sayesinde sağlanmıştır. Herkese yürekten teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

Gezi çerçevesinde ziyaretçiler, Ersizler köyünde yöre halkının üretmiş olduğu doğal ve organik ürünlerden satın alarak, Küre Kaymakamlığı tarafından Ersizlerdere köyünde hizmete açılan İstiklal Yolu Kilim Evinden Küre Kilimi, Taş Baskı ve Tırnak Bağı ile doğal Küre balından satın alarak bölge ekonomisine de katkı sağladı.

Kafile, 12 kilometre tarihi kervan yolunda yürüdükten sonra çorba ve çay içerek dinlendi. İHA

AW078699_07

Alkol masasında çıkan kavgada kan aktı: 1 yaralı Alkol masasında çıkan kavgada kan aktı: 1 yaralı

AW078699_06

AW078699_04

AW078699_03

AW078699_01

Düzce kadınlarına sağlık şöleni: Akciğer kanseriyle mücadelede bilinçleniyorlar! Düzce kadınlarına sağlık şöleni: Akciğer kanseriyle mücadelede bilinçleniyorlar!

Otomobil ayıya çarptı! Ayı telef oldu, sürücü yaralandı! Otomobil ayıya çarptı! Ayı telef oldu, sürücü yaralandı!

Düzcespor yeniden yola çıkıyor: Yeni kayyım heyeti göreve hazır! Düzcespor yeniden yola çıkıyor: Yeni kayyım heyeti göreve hazır!

Kanlı gece! Uyurken kocasını katletti! Kanlı gece! Uyurken kocasını katletti!

Düzce Valisi, eğitim kurumlarındaki gelişmeleri yerinde inceledi Düzce Valisi, eğitim kurumlarındaki gelişmeleri yerinde inceledi

Şeker pancarı, toprağa varamadı Şeker pancarı, toprağa varamadı

Ilgaz'ın büyülü örtüsü, yoğun sise büründü Ilgaz'ın büyülü örtüsü, yoğun sise büründü

Sezai Karakoç'un edebi mirası Kastamonu'da diriliyor: 90 yılın ardından anıldı! Sezai Karakoç'un edebi mirası Kastamonu'da diriliyor: 90 yılın ardından anıldı!

Kamyonetin takla atması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti! Kamyonetin takla atması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti!

Gece uykusuna daldı, sabah ölü bulundu! Gece uykusuna daldı, sabah ölü bulundu!

Dikkatsizlik, faciaya neden oldu! 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti! Dikkatsizlik, faciaya neden oldu! 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti!

Anadolu Otoyolu'nda trafik tıkanıklığı! Anadolu Otoyolu'nda trafik tıkanıklığı!

Otomobille traktör çarpıştı! Otomobille traktör çarpıştı!

Çalışma hızlandı, yol bitiyor! Çalışma hızlandı, yol bitiyor!

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi'ne Davet Edildi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi'ne Davet Edildi

Uyuşturucu ve silahla yakalanan şüpheli, mahkemeden şaşırtan karar aldı! Uyuşturucu ve silahla yakalanan şüpheli, mahkemeden şaşırtan karar aldı!

Keltepe Kayak Merkezi kar yağışıyla büyülüyor Keltepe Kayak Merkezi kar yağışıyla büyülüyor

Zonguldak felakete hazırlanıyor! Tekneleri karadan yürüttüler! Zonguldak felakete hazırlanıyor! Tekneleri karadan yürüttüler!

 

Editör: Virda Şahin