Zonguldak’ın Kozlu ilçesi İhsaniye Mahallesi Kırlangıç Caddesi’nde bir süre önce başlayan doğal gaz çalışmaları devam ediyor. Zonguldak’ta yetkili firma tarafından başlatılan firmanın, mahallesinin bir kısmında doğal gaz çalışması başlatıp, kalan kısımda çalışma yapmayacak olması tepkilere neden oluyor.

Mahallede bulunan 18 hanenin doğal gaz çalışmalarına dahil edilmesine rağmen, toplamda 35 hanenin bulunduğu alanda çalışmaların yapılmayacak olması, mahalle sakinleri arasında hayal kırıklığı yaratmış durumda. Mahalle sakinleri, daha önce tüm hanelere kış mevsimi öncesinde doğal gazın verileceği haberini almış ve bu doğrultuda evlerinde tesisat düzenlemeleri yapmışlardı. Ancak son gelişmelerle birlikte, kendi hanelerine doğal gazın gelmeyeceğini öğrenen sakinler adeta şok yaşadılar.

Mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek, doğal gaz çalışmalarının kapsamının genişletilmesini ve tüm hanelerin bu hizmetten faydalanmasını talep ediyorlar.

“BİZİ BELEDİYEDEN ÇIKARIP KÖYE BAĞLASINLAR”

Konu ile ilgili, basın mensuplarına açıklama yapan 71 yaşındaki mahalle sakini Hayri Öztürk, “Mağduriyetin neresinden başlasak bilemiyorum. Her zaman mağduruz. Hangi işimiz olursa olsun Ankara’ya yazmadan hiçbir işimiz görülmüyor. Doğal gaz yapılan yer neredeyse 1 kilometre ve 18 hanenin. Başladıkları yerden burası ise 35 hane. Arada en fazla 150 metre var. Gelmiyor doğal gaz buraya diyorlar. Eğer belediye bize hizmet getiremeyecekse, biz belediyenin hizmetini alamayacaksak, bizi belediyeden çıkarıp köye bağlasınlar.” şeklinde konuştu.

“BİZDE BU KOZLU’NUN VATANDAŞIYIZ”

Mahallede çoğunlukla emekli olduğunu vurgulayan Öztürk, “Emeklinin durumu belli. Elimizden gelen fazla bir şey yok. En sonunda vatandaşlıktan çıkarsınlar bizi. Böyle bir hizmet anlayışına pes. Biz her seferinde bize hizmet gelsin diye Ankara’ya mı gideceğiz? Ankara’dan mı medet umacağız? Bizi ilçe hududundan çıkarsınlar köy yapsınlar. En azından köy hizmetlerinden yararlanırız. Köy hizmetleri çalışıyor en azından. Aşağı ne veriyorlarsa, bize de onu versinler. Bizde bu Kozlu’nun vatandaşıyız.”  dedi.

Cevdet Gümüştekin’in cenaze programı belli oldu Cevdet Gümüştekin’in cenaze programı belli oldu

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu