Kızılcıkgiller familyasına ait bir bitki olan kızılcık, Şubat-Mart aylarında açan kırmızı renkli bir meyvedir. Genellikle reçel ve çay yapımında kullanılan kızılcık, idrar yolu enfeksiyonlarını önler. Sindirimi arttıran ve kötü kolesterolü düşüren kızılcık, kalp hastalıklarına yakalanma riskini de düşürür.

Kızılcığın da bu günler mevsimi. Zonguldak’ta tüm pazaryerlerinde bol bol bulabilirsiniz. İster meyve olarak, ister suyunu çıkararak isterseniz de marmeladını yaparak tüketebilirsiniz.

Malzemeler

1 kilo kızılcık

1 kilo toz şeker

2 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Zonguldaklı 6. sınıf öğrencisi Ayşe’den çığır açacak buluş! Gıdada büyük tasarruf sağlayacak! Zonguldaklı 6. sınıf öğrencisi Ayşe’den çığır açacak buluş! Gıdada büyük tasarruf sağlayacak!

Yapımı

Kızılcıklar yeterince olgun değil ise birkaç gün bir tepside güneş gören bir yerde bekletip iyice yumuşamasını sağlayın.

Daha sonra  yıkayıp süzdürün. Kızılcıkları tencereye koyun ve üzerine suyu ilave edin.

Kısık ateşte kızılcıklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra süzgeçten geçirip kızılcıkların çekirdeklerini  ve kabuklarını ayırın.

Süzdüğümüz kızılcıkları bir tencereye alıp şekeri de  üstüne  döküp kıvam alana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Ardından limon suyunu da  ilave edip 5 dk kadar daha kaynatıp altını kapatın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

(Fadime Yılmaz Elma)

Öğrencisine yıllarca tecavüz etti! 158 yıl ceza aldı, kayıplara karıştı! Öğrencisine yıllarca tecavüz etti! 158 yıl ceza aldı, kayıplara karıştı!

WhatsApp-Image-2023-07-31-at-14.14.15-(1)

Fuhuş evlerine baskın! Fuhuş evlerine baskın!

Çaycuma’da 12 yaşında kız istismar edildi! “Adam belki kızıma talip olur” Çaycuma’da 12 yaşında kız istismar edildi! “Adam belki kızıma talip olur”

Motosiklet yaşlı adama çarptı Motosiklet yaşlı adama çarptı

İki araç kafa kafaya çarpıştı, 3 yaralı İki araç kafa kafaya çarpıştı, 3 yaralı

Editör: Murat Barutçu