Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte akrep ve kene sokmalarında artış görüldü. Uzmanlar, konuya dair uyarılarda bulunurken, olası bir akrep ya da kene sokulması durumunda ilk işin soğuk sabunlu suyla bölgeyi yıkamak olduğunu ardındansa en yakın sağlık kuruluşuna gitmek olduğunu söyledi.

Tüm dünyada etkisini gösteren rekor sıcaklık Türkiye'nin de adresi oldu. Derecelerin her geçen gün daha da yükseğe çıkmasıyla özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan insanların yaz aylarında tarlalarda sık çalışmasıyla yılan ısırması, akrep sokması, kene teması gibi şikayetlerle hastanelere başvurmaya başladılar.

Vatandaşların bağ, bahçe gibi bir yere gittiği zaman uzun kollu, paçası uzun kıyafetler giymesi gerekmekte olduğunu dile getiren uzmanlar, "Giydiği kıyafetin paçasını çorabın altına sokması gerekiyor. Çünkü kene, aşağıdan yukarıya yürüyerek çıkan bir canlıdır. İş bitiminde eve dönüldüğünde yapılması gereken ilk iş kıyafetlerin çıkarılıp kendimizi baştan aşağı tırnağa kadar incelemek. Ve herhangi bir temasın olmadığını görmek. Çünkü kene klinik vermeden günlerce orada yapışıp kalabilmekte" dediler.

Parafon Ne için Kullanılır? Parafon Ne için Kullanılır?

"Yılan ve akrep sokmalarında halkta genelde bilinen şey ısırılan yeri hızlıca sarılıp bantlanıp ya da yaraya diş macunu, yoğurt gibi bir maddeyi koyup var olan mikrobun çıkarılması amaçlanmakta ama aslında bu tıbben çok yanlış bir uygulama" diyen uzmanlar dikkatli olunmasını önerdiler. (Haber merkezi)

Türkiye ‘Şafak’ okudu! Teşekkürler Türkiye! Türkiye ‘Şafak’ okudu! Teşekkürler Türkiye!

Zonguldak firmalarına rekor ceza! Zonguldak firmalarına rekor ceza!

Tahıl koridoru durdu! Tahıl koridoru durdu!

Editör: Murat Barutçu