Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, “Selim Alan esnafının ekmeğini kendi kirli siyasetine malzeme yapmasın” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan için “Ben yaptım oldu, ben bilirim, ben yaparım” gibi bir formatı var diyen Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova konuşmasına şöyle devam etti:

YIKIYOR AMA YAPTIĞI BİR İCRAAT YOK!

“CHP İl Yönetimimizce Merkez Çarşısı ile ilgili Belediye Başkanı Selim Alan’ın maalesef gerçek dışı açıklamaları ve onun verdiği yanlış bilgi dahilinde açıklamalar yapan bir grup esnafı kınayan bir basın açıklaması yapmıştı. Bu tabloda Sayın Selim Alan’ın Ankara’da bir ameliyat olduğunu öğrendik kendisine geçmiş olsun diyoruz. Umarız döndüğünde Zonguldak’ta kendi yarattığı sorunları çözmek adına konuşmaktan ziyade bir irade ortaya koyup çözüm oluşturacak manevralar ortaya çıkartır diye umuyoruz. Çünkü kendisi sanki bir muhalefet partisi meclis üyesiymiş gibi durmadan konuşuyor ama icraat yok. Yıkıyor ama yaptığı bir icraat yok! Yıktığı yerlerin altında esnaflar kalıyor, halk kalıyor, hukuksal sorunlar ortaya çıkıyor ve bunları kendi kirli siyasetine alet ediyor. Bu alet edişinin içine de maalesef yanılttığı, kandırdığı bazı esnaf arkadaşlarımızı da katıyor. Selim Alan Zonguldak esnafının ekmeğini kendi kirli siyasetine malzeme yapmasın. Biz bunun yanlış olduğunu zaten il başkanlığımızın yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurduk.

SELİM ALAN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ZONGULDAK’A AÇIKLAMALIDIR

Herhalde Selim Alan Zonguldak’a geldikten sonra Westalife Alışveriş Merkezi ve 12 Katlı İş Merkeziyle ilgili yapmış olduğu gerçek dışı beyanatlarına bizim ise kanıta dayalı verdiğimiz cevaplara bir yanıt verir. Yanıttan önce kendisinden icraat bekliyoruz. Selim Alan’ın, Westalife Alışveriş Merkezine 49 metre yükseklik hakkı verilmesi ile ilgili imar plan tadilatı süreci için “evet demek için ne pazarlıklar yapıldığını biliyoruz” cümlesini kamuoyuna açıklaması gerekir. 2007 yılında belediyenin AKP tarafından yönetildiği ve alınan kararın da AKP üyeleri tarafından onaylandığı açıktır. Selim Alan ne demek istediğini Zonguldak'a açıklamalıdır açıklamıyorsa partisi açıklamalıdır.

SELİM ALAN’IN AKLIYLA HAREKET ETMEYİN, SİZİ AKLISELİM’E DAVET EDİYORUZ

Bu tablo şunu ortaya koyuyor; Selim Alan oturduğu koltuğun farkında değil. Partisiyle ilişkileri yok. Meclis üyeleriyle ilişkileri yok. Geçmiş Belediye Başkanlarıyla ilişkileri yok. Kendi partisinin içindeki Belediye Başkanlarıyla ilişkileri yok. “Ben yaptım oldu, ben bilirim, ben yaparım” gibi bir formatı var. Çevresinde de o kafaya uyan birkaç kişi bulmuş. Biz bunu şöyle söylüyoruz; “Selim’in aklıyla hareket etmeyin, sizi aklıselime davet ediyoruz” diyoruz.

İNSANLAR MAĞDUR, ESNAF MAĞDUR

Merkez Çarşısı, Fevkani Köprüsü, bitmeyen ama bitti diye gösterilen Sahil Projesi ve bunların içindeki sorunların tamamı esasında Zonguldak’ın sorunu olmakla birlikte ve bu sorunları yaratan kişi Selim Alan olmakla birlikte bu sorunlar artık Adalet ve Kalkınma Partisinin sorunudur. Adalet ve Kalkınma Partisinin il ve merkez ilçe örgütünün sorunudur. Belediye Başkanlarıyla ilgilensinler. Zonguldak’la ilgilensinler. Bu haliyle Zonguldak’ı her gün yeni bir kaos bekliyor. İnsanlar mağdur, esnaflar mağdur!” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi