DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf beraberinde Bölge Koordinatörü Essum Aslan, İl Başkanı Fatih Keleş, Merkez ilçe Başkanı Umut Metin ve partililer ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinde Başkan Derya Akbıyık ve gazetecilerle bir araya geldi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf ve beraberindeki heyete cemiyete yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür erek siyasi hayatlarında başarılar diledi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf şunları söyledi:

YENİ BİR PARTİYİZ

“Biz bilindiği gibi bir yıllık bir partiyiz ve partimizin kurulduğu gün Türkiye’deki ilk pandemi vakası ilan edilmişti ve sonrasında hemen yasaklar geldi. Dolayısıyla sahada çok fazla dolaşma, vatandaşlarımızla temas etme ve kendimizi ifade etme fırsatımız olmadı. Bu çerçevede yasakların kalkmasıyla hem partimizin kurumsal kimliğini hem de politikalarını vatandaşa anlatmak ve vatandaşlarımızın taleplerini, sıkıntılarını toplayarak yeni politikalara dönüştürmek üzere esnaf, pazar yerleri, sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarını ziyaret ediyoruz.

SİYASET KURUMU ÜLKENİN MESELELERİNE ÇÖZÜM ÜRETMİYOR

Türkiye’de siyasetin alanının daraldığı bir dönemden geçiyoruz. Siyaset kurumu ülkenin meselelerine çözüm üretemiyor. Bunu vatandaşla olan temaslarımızdan da çok rahat görebiliyoruz. Vatandaşımızın ekonomik anlamda çok büyük sıkıntısı var. İşsizlik çok büyük bir sıkıntı ve bunun getirdiği sosyal problemler var. Ancak bunlara çözüm üretilmediği de bir gerçek. Bu anlamda DEVA Partisi Türkiye’de siyasetin alanını genişletmek ve Türkiye’nin problemlerine üretilebilecek çözümlerin bir parçası olmak ve üretmek adına Türk siyasi hayatına girmiş bir parti. 90 ve 365 günlük eylem planlarımızı hazırladık. İlk etapta vatandaşın acil ihtiyaçlarını karşılamak ve nefes aldırmak üzere neler yapabiliriz vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Zonguldak emek ve emekçi kenti Karaelmas dediğimiz kömür madeni ve maden ocaklarının yoğun olarak bölgede bulunduğu bir yer. Dolayısıyla burada çalışan işçilerimizin, emekçilerimizin ve bunların emeklilerinin yoğun oluştuğu bir kent bu manada STK’larımızın ve vatandaşlarımızın tespitlerini gün içerisinde alacağız.”

TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ ASKIYA ALINDI

Gazetecilerin Türkiye’nin gündemini oluşturan ve organize suç örgütü lideri diye nitelendirilen Sedat Peker’in videolarla yapmış olduğu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Kavaf; “Demokrasi kurumlar ve kurallar rejimidir. Demokratik rejimlerde kurumlar vardır kurumların sorumlulukları vardır. Bu kurumların hareket alanlarını belirleyen kurallar, yasalar, yönetmelikler ve genelgeler vardır. Ancak uzun süredir Türkiye’de demokraside askıya alındı diye söyleyebiliriz. Kurumların işletilmediğini, içinin boşaldığını veya boşaltıldığını söyleyebiliriz. Hayatta hiçbir şey boşluk kaldırmaz. Siz bir şeyleri fonksiyonsuz hale getirirseniz onun yerini başka yapılar doldurur. Hukuki olmayan yapılar doldurur. Şuanda böyle bir durumu yaşıyoruz. Hukukun gereğini yapmasını bekliyoruz. Biz demokrasiye inanan insanlarız tüm problemlerinin çözümünün demokratik teamüller içerisinde ve hukuk içerisinde olması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi