Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Dr. İsmail Hakkı Tombul, 1 Nisan Cumartesi günü İstasyon Caddesinde başlayıp Madenci Anıtı önüne kadar yapacakları Emek Yürüyüşü ve basın açıklamasına tüm Zonguldak halkını davet etti.

Sol Parti Zonguldak İl Temsilciliğinde düzenlenen basın açıklamasında Tombul, “Bu karanlık, kötülük iktidarına son verelim! 14 Mayısta bu felaket iktidarını gönderelim. Laik, özgürlükçü, kamucu, demokratik Cumhuriyeti birlikte kuralım” dedi.

Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Dr. İsmail Hakkı Tombul, konuşmasına şöyle devam etti:

EMEKÇİLER UCUZ İŞ GÜCÜ OLARAK KULLANILIYOR!

“1 Nisan Cumartesi günü Zonguldak’ta ‘Emek Yürüyüşü’ gerçekleştireceğiz ve halk buluşması yapacağız. AKP iktidarı 20 yıldır iktidarda ve 20 yıldır uyguladığı politikalarla Türkiye’de yoksulluk adeta ‘kader’ haline getirildi. Bütün Türkiye’deki özelleştirmelerle kamunun birikimleri haraç mezat bir avuç zengine peşkeş çekildi. Kamusal yatırımlar yapılmadığı için emekçiler ucuz iş gücü olarak kullanılıyor. 20 yıldır uygulanan bu politikaların sonucunda işsizlik arttı emekliler insanca yaşam koşullarından uzaklaştı. Açlık sınırının 9 bin 500 lira olduğu ülkemizde en düşük emekli ücreti şuanda 5 bin 500 lira daha önceki gün ulufe gibi en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılacak denildi. Oysa emeklilerinde insanca yaşam hakkı var ve en azından açlık sınırı üzerinden emekli aylığı almayı hak ediyorlar.

PAHALILIĞA VE YOKSULLUĞA ARTIK YETER

Pahalılığa ve yoksulluğa artık yeter! Yağmur gibi yağan zamlara yetişmek, pahalılıkla baş etmek imkansız. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle alıyorlar! Bir yanda her şeye sahip ayrıcalıklı bir azınlık bir yanda da işçisiyle, köylüsüyle, esnafıyla, emeklisi emekçisiyle, genci, kadınıyla elindeki her şeyi kaybetmiş milyonlar var! Bu adaletsizliğe ve eşitsizliğe artık yeter! Yoksulluğa ve sefalete artık yeter! İşsizliğe, güvencesizliğe artık yeter. Gençlerin güzel hayaller kurabildiği, emeğiyle geçinebildiği, insanca yaşayabileceği, bir ülke hayal değil! Bunu gerçekleştirmek elimizde! Başarmak için birleşelim. Bu ülkede herkesin eşit olacağı bir düzen için yollara düşen bir parti var. Türkiye’nin Sol Parti’si var.

14 MAYIS’TA BU FELAKET İKTİDARINI GÖNDERELİM!

20 yıldır yaşanan tüm felaketlerden dayanışma ile çıktık. Bugün deprem bölgelerinde 81 ilden yurttaşlar; AKP’nin enkazında birbirlerinin yarasını sarıyor. Bu ülkeyi yeniden kuracak olan bu dayanışma, örgütlü gücümüz, birlikte yürüyüşümüz. Bu adaletsizliğe ve eşitsizliğe, yoksulluğa ve sefalete, işsizliğe ve güvencesizliğe artık yeter! Emekçi, üretici halkımızın hayatını zindan eden rantçı zihniyete karşı hep birlikte mücadele edelim. Bu karanlık, kötülük iktidarına son verelim! 14 Mayısta bu felaket iktidarını gönderelim. Laik, özgürlükçü, kamucu, demokratik Cumhuriyeti birlikte kuralım. Sosyalist güç birliği ile seçimlere gireceğiz ancak Sol Parti bütün Türkiye’de kendi kimliği ve logosuyla oy pusulasında yerini alacak bu dönede 2 görevini başarıyla yerine getirecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde tek aday AKP’nin gitmesi ve onun karşısındaki en güçlü adaya oy verilmesi, parlamentoda ise Sol Parti’ye oy verilmesi.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

3-562-85

Editör: Seçkin