Zonguldak’ta, amatör sporun köklü kulübü Karadonspor, geleceğin futbolcularını yetiştirmek için yaz futbolu açtı. Yeşil-Siyahlı kulüp, futbol okuluna, kulüpte uzun yıllar antrenörlük yapan ve geçen yıl hayatını kaybeden merhum Ömer Aydın’ın adını verdi.

Kurulduğu günden bugüne Zonguldak ve Türk futboluna sayısız futbolcu kazandıran Karadonspor Kulübü, yeni yeteneklerin keşfi için açtığı yaz futbol okulunu faaliyete soktu.

Karadon sahasındaki antrenman uygulamaları öncesinde açılış töreni düzenlendi. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Milli Eğitim Kilimli İlçe Müdürü Recep Alkuş, Karadonspor Kulüp Başkanı Ali Kemal Ofluoğlu, Gençlik Spor Hizmetleri Şube Müdür vekili Emre Bakırcık, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kilimli İlçe Müdürü Önder Keskin ve Zonguldak Kömürspor  takım kaptanı aynı zamanda eski Karadonsporlu Hüseyin Yılmaz’ın da katıldığı törende, yeşil-siyah takıma hayatını adayan merhum antrenör Ömer Aydın’ın eşi Hatice Aydın ile kızı Işıl Aydın da yer aldı. Karadonspor yönetimi tarafından hazırlanan plaket ve Karadonspor forması,Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun tarafından Hatice ve Işıl Aydın’a takdim edildi.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, minik yeteneklere hitaben yaptığı konuşmada, Karadonspor Kulübü’nün Zonguldak futbolu için önemini anlatırken, geçmiş yıllarda Türk futboluna kazandırdığı futbolculara dikkat çekti.

Merhum Ömer Aydın’ın adını taşıyan yaz futbol okulundan önemli futbolcular yetişeceğine inandığını belirten Altun, “Hepiniz pırıl pırıl çocuklarsınız. Biliyorum ki her birinizin idealleri var. Başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” ifadelerinde bulundu.

Futbola ilk adımı atan miniklerin heyecanına ortak olan Zonguldak Kömürspor kaptanı Hüseyin Yılmaz, 2005 yılında altyapısında futbola başladığı Karadonspor’un futbol kariyerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtirken, Ömer Aydın’ın adını taşıyan yaz futbol okulundan kendisi gibi önemli isimlerin çıkacağına gönülden inandığını ifade etti. Yılmaz, sözlerinin ardından minik yeteneklerle kısa bir süre futbol oynadı.

100’e yakın öğrencinin katılım sağladığı Ömer Aydın yaz futbol okulu, daha sonra antrenör Salih Demirkır yönetiminde ilk antrenman uygulamasını gerçekleştirdi.

SPOR SERVİSİ

Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır

6B1A33556B1A33206B1A33416B1A33766B1A33456B1A33046B1A3443

6B1A34516B1A33956B1A34676B1A3490

Editör: Hüseyin EKİNCİ