Basın yansıyan haberlere göre kur korumalı mevduatı azaltmak için kolları sıvayan Merkez Bankası, KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırdı.

Ortalığı birbirine katan alkollü şahsa meydan dayağı Ortalığı birbirine katan alkollü şahsa meydan dayağı

Böylece bankalar, Türk lirası dönüşümlü kur korumalı hesaplara politika faizinin altında faiz verebilecek. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, "Son dönemdeki düzenlemelerimiz Türk Lirası mevduat payının arttırılmasını hedeflemektedir" dedi.

Bu söylemler üzerine de vatandaş “kadının fendi; nas’ı da yendi, Nebati’yi de yendi” yorumunu yaptı.

Bilindiği gibi ülkeyi ekonomik açmaza sürükleyen politik faizin düşürülmesi kararı Cumhurbaşkanınca sürekli olarak uygulanmış ancak bu durum ters tepki yaratarak enflasyonu ve piyasayı yükseltmişti. Ülkenin ekonomisini düzeltmek amacıyla görev verilen ekonomi bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, cumhurbaşkanının uygulanmasını istediği tüm ekonomik faraziyeleri rafa kaldırmışlar ve çok sıkı bir para politikası uygulamaya başlamışlardı.

Sonucunun ne zaman görüleceğinin henüz kestirilemediği ekonomik uygulamalara artan vergilerle destek verilmesi şimdilik enflasyonu düşürmekten uzak bir görünüm arz ediyor ancak artan fiyatlara bu önlemlerin etkili olamayacağı ön görülüyor. Zam olayının alışkanlık kazandığı, enflasyon düşük seviyelere gerilese bile hayat pahalılığını etkileyemeyeceği uzmanlarca belirtiliyor. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu