CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Merve Kır, Zonguldak’ın Devrek İlçesi’nde yaşanan vahşi cinayet ile ilgili açıklama yayımladı.

Kır açıklamasında,“Ülkemizde gün geçmiyor ki yeni bir facia olmasın yeni bir acıya, yeni bir kadın cinayetine uyanmayalım” diyerek şunları  söyledi:
“Zonguldak’ın Devrek İlçesi’nde yaşayan bir şahıs ,aralarında husumet olduğu iddia edilen komşuları olan kadını katledip, eşini de ağır yaralamıştır. Daha önceden de cinayet işlediği ve bir süre önce tahliye edildiği söylenen zanlı neyseki çok geçmeden yakalandı. 
Karar alıcı konumda olanların ve başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaygınlaşan şiddet karşısında kör- sağır ve dilsiz tavrını takınması, İçişleri Bakanlığı’nın bürokratik işlemleri, Adalet Bakanlığı’nın ise cezasızlığı kutsayan tavrı şiddetinin her türlüsünü gün be gün meşrulaştırmaktadır.
Unutulmasın ki şiddet asla bireysel bir tutum değildir. Özellikle kadın ve çocuklara yönelik şiddet ülkemizin en acı gerçeğidir. Şiddetin yaygınlaşması bu bakımdan politik bir sonuçtur. Bu nedenle ülkemizde öldürme, yaralama ve cinsel suç oranlarında patlama yaşanmaktadır.
Dolayısıyla hem hükümetin hem de ilgili Bakanlılıkların sorumluluktan kaçmak yerine üzerlerine düşeni yapmaları gerekmektedir. Başta cezaların arttırılması, şartlı tahliyenin zorlaştırılması, ceza sürecinde ilgili mahkumların rehabilite edilmesi, gerekiyorsa şartlı tahliyeden sonra takip edecek ilgili bir birimin tüm ülkede faaliyete geçmesi, ayrıca suçu önleyecek ve vatandaşı koruyacak diğer tedbirlerin alınması da düşünülmeli ve değerlendirilmelidir. Aksi taktirde ülkemiz yaşadığı mevcut ekonomik ve sosyal sorunların dışında toplumu olumsuz etkileyecek bu tür olgularla da karşı karşıya kalacaktır.
Yaşadığımız tüm sorunlarla birlikte bu sorunun da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çözüleceği muhakkaktır 
Bu tür kadın cinayetlerinde başsağlığı dilemekten usandık. AKP’nin yönettiği bu ülkede şimdilik ölene rahmet dilemekten, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilemekten, yaralanana geçmiş olsun demekten başka elden bir şey gelmiyor”   (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi