Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada, “Merkez üssü Kahramanmaraş’ ın Pazarcık ilçesi olarak tespit edilen 7,7 büyüklüğündeki deprem felaketi; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir” dedi.

Aşkar açıklamasında, “Depremin yol açtığı can kayıpları ve yaralanmalar ile maddi hasarlar tüm milletimizi derinden üzmüştür” diyerek şunları söyledi:

“Millî birlik ve beraberlik duyguları içerisinde devletimizin tüm olanaklarının seferber edildiği, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkının yoğun uğraş ve gayretleriyle enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarılması, vatandaşlarımızın barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması ve felaketin yaralarının sarılması büyük hızla devam etmektedir.

Depremin yaşandığı an itibarıyla Memur-Sen Arama Kurtarma ekipleri, depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardımcı olmak için AFAD koordinatörlüğünde ilgili bölgelere derhal intikal etmiştir. Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen olarak, tarihsel sorumluluğumuz, toplumsal olaylarda hassasiyet göstererek elini taşın altına ilk koyan kuruluşlardan olmamız, mazlum ve mağdur olanların yanında olmayı ilke edinen ve bunun örneklerini her zaman gösteren duruşumuzla gerekli ve üzerimize düşen çalışmalarımızı yapmaktayız.

Bu kapsamda;

Tüm eylem ve organizasyonlarımızı ileri bir tarihe erteledik. Yapılabilecek her türlü çalışmalarımız için; il merkezinde bulunan 12 katlı iş merkezinin 8. katındaki şubemizi “Yardım Merkezi” olarak kullanmaktayız. Tüm teşkilatımız üyelerini Kızılay’ a kan bağışında bulunmaları için çağrı yaptık, Genel merkezimizle yapılan istişarelerle, il bazlı çalışma yapılmış ve il teşkilatlarımızla depremzedelere ulaştırılmak için atkı, bere, eldiven ve çorap yardımları almaktayız, Deprem bölgesine gönüllü üyelerimizin arama-kurtarma çalışmalarına katılmasını sağlamaktayız,

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen olarak, bir üyemiz bile eksik olmadan tüm üyelerimizle maddi destekte bulunmaktayız, Araştırma ve tespitler yapılması için, depremden etkilenmiş il teşkilatlarımızla sürekli irtibat halinde kalmaya ve çözüm üretmeye çalışmaktayız, “Depremzede Kardeşlerimize Bir Kahvaltıda Senden” diyerek kampanyamıza tüm  üyelerimizi ve hemşehrilerimizi davet etmekteyiz

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen olarak, maddi yardım havuzu oluşturulmuş ve bu yardımların AFAD kontrol ve denetiminde depremzedelere ulaştırılmasını sağlamaktayız, Depremden etkilenen; yaralanma, barınma ve diğer ihtiyaçlar bakımından mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yardım yapmak isteyenlerin Kızılay, AFAD, İHH, Deniz Feneri Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı, ve Türkiye Diyanet Vakfı vb. kurumlara yönlendirilmelerini sağlamaktayız. Kızılay ve AFAD başta olmak üzere ilimizde bulunan STK’ larla istişari çalışmalar yaparak depremzedeler için her türlü yardım faaliyetlerine yönelik insiyatif almalarını istemekteyiz,

 Canlarımız enkaz altında kaldı. Milletçe acımız, sıkıntımız, sınavımız büyüktür ama asla umudumuz, inancımız, kardeşliğimiz, beraberliğimiz, dayanışma duygumuz, anlayışımız yıkılmamalı, enkaz altında kalmamalıdır. Bu zor ve sıkıntılı süreci, el birliğiyle aşacağımıza inanıyoruz.

Memur Sen olarak, yaraları sarmak, acıları dindirmek için elimizden geleni yapacak, maddi ve manevi her türlü yardımda bulunacağız. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin