Milli Yol Partisi Zonguldak İl Başkanı Cemal Demircioğlu ile Milli Yol Partisi Genel İdari Kurul üyesi Taner Yıldırım Şafak Gazetesini ziyaret etti.

Ziyarette Şafak Gazetesi imtiyaz sahibi Esra Asmaz’ın eşi Muhammet Asmaz, Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şaban Yılmaz, Milli Yol Partisi Zonguldak İl Başkanı Cemal Demircioğlu ve Milli Yol Partisi Genel İdari Kurul üyesi Taner Yıldırım Zonguldak ve ülke gündemini değerlendirdi.

Ziyarette yaptığı konuşmada ithal kömür değil yerli kömürün desteklenmesi gerektiğini belirten Milli Yol Partisi Genel İdari Kurul üyesi Taner Yıldırım:

TÜRK ADALETİNİN GEREĞİNİ YAPACAĞINA İNANIYORUZ

“30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın göbeğinde bir akademisyen, bir baba, bir insan, Bir dava adamı katledildi. Pusu kurularak şehit edildi. Öncelikle kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onu sahiplenen ülkücü camiaya da başsağlığı diliyorum. Aynı zamanda “Böyle bir şey olmamalıydı” deyip vicdanı sızlayan bütün insanlara da başsağlığı diliyorum. Bu olay bizi çok derinden üzdü. Türk adaletinin gereğini yapacağına inanıyorum.

REDEVANSÇILARA SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR

ekonominin başında gelen kömür madenimiz var. Kömür madenimiz EPG’nın aldığı karardan sonra bayağı bir sıkıntılı dönem yaşıyor. Bugün bu kömürü ERDEMİR, ÇATES, KARDEMİR ve Eren Enerji kullanmasına rağmen maalesef verilen destekten dolayı daha ucuz olduğu için Zonguldak kömürünü değil ithal kömürü kullanıyorlar. Bu düzenlemenin biran önce yapılması, redevansçılara sahip çıkılması gerekiyor. Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayan redevansçılara sahip çıkılması lazım. Bunların maliyetleri düşürülmeli çünkü maliyetler çok arttı. Üretimin yeniden artması için biran önce çalışmaların başlatılmasını istiyoruz.

FİLYOS’A BÜYÜK YATIRIM YAPILDI

Filyos’ta büyük bir yatırım yapılmakta. Filyos Projesi ilk çıktığında yüksek teknolojik ürünler üretileceğiyle alakalı projelendirilmişti. Doğalgazın çıkmasıyla bu statü biraz daha değişti. Şimdi orada müthiş bir yatırım var. O yatırımın öncelikle Zonguldak’ımıza sonra ülkemize büyük ekonomik katkılar sağlayacağına inanıyorum. Fakat orada yatırım yapılırken yaklaşık 20 kilometrelik enine ve boyuna müthiş bir tarım arazisi var. Nehrin getirmiş olduğu alüvyonlarla oluşan bu tarım arazisinin korunması gerekiyor. Burada bilinçli bir tarım yapıldığı zaman Batı Karadeniz dahil birçok ilimize yetecek şekilde sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılabilir, hayvancılık gelişebilir. Bu kapsamda denizimizin de korunmasını istiyoruz.

YATIRIMLARIN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ ARZU EDİYORUZ

Erekli ilçemizdeki tersanelerimizin biran önce faaliyetlerine geçmesi için yatırımların bir boyut kazanmasını istiyoruz. Alaplı ilçemizde fındığımız var bu fındığın endüstriyel hale getirilmesi için çalışmalar yapılması lazım. Bu gibi birçok değerlerimiz var ama bu değerlere rağmen Zonguldak’ımız halen göç veriyorsa bu durum enine boyuna değerlendirilmeli. Aynı zamanda Zonguldak’ımıza çok güzel yatırımlarda yapıldı bunları söylemezsek olmaz. Kilimli Sahil Yolu, tüneller ile Üniversite hastanemize giderken ki tünellerimiz ve köprülü kavşak çok önemli. Bu gibi yatırımların artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi