Gazze’de yapılan katliamı protesto etmek için İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan 80 bin kişiden bazıları konsolosluk binasına girmek istedi.

Polis kalabalık guruba müdahale etti. Gösteriler sırasında Eshabil Tüfekçi isimli vatandaş hayatını kaybederken, 43’ü polis 63 kişi yaralandı.

Olaylarla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Zabıtayı aracın kaputunda sürükledi! Zabıtayı aracın kaputunda sürükledi!

indir

 İSRAİL PROTESTOLARINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI (2023-97)

17.10.2023 Salı günü, İsrail’in Gazzeli sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek isteyen 80 bin kişi, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanmıştır. Protesto gösterilerinin başladığı sırada kalabalık içerisinde bulunan bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet güçlerimize, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunmuştur. Emniyet kuvvetlerimiz de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale etmiş ve konsolosluk binasına girişleri engellemiştir. Polis bariyerini aşarak Emniyet güçlerimize saldırdığı tespit edilen 5 kişi emniyet kuvvetlerimizce gözaltına alınmıştır. Taşkınlık yapan grupla ilgili kimlik tespit işlemleri devam etmektedir.

Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı - terör saldırılarını andıran – bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz.

Tüm İslam âleminin ve Milletimizin başı sağ olsun.

(Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu