Türkiye’nin birçok yerinde termal suların çıktığı yerlerde halka açık alanların yanı sıra yeraltı sularından faydalanmaları için ayrı sistem kurulan otel işletmeleri de bulunuyor. Mineral bakımından oldukça zengin olan termal suları eklem ve hastalıkları, sedef, egzama ve ürtiker gibi cilt hastalıklarına iyi gelmesinin yanı sıra tamamen dinlenme ve şifa tatili yapmak isteyenler tarafından da tercih ediliyor. Peki Türkiye’de termal oteller nerede yer alır? Termal otel nedir? İstanbul’a yakın hangi termal bölgelerine gidebilirsin? Birlikte bakalım.

Termal Otel Nedir?

Doğal kaynaklardan gelen sıcak yeraltı suyunun sağlık amaçlı tesis içi kullanıma verildiği işletmeler termal otel konsepti ile hizmet veriyor. Daha çok termal kaynağın bulunduğu noktaya yakın bölgede konumlanan termal oteller günümüzde yaz, kış her mevsim tatil için tercih ediliyor. Genellikle otellerin içerisinde termal sıcak suyun şifasından faydalanılması için açık ve kapalı sıcak havuz, spa, sauna, oda içinde sıcak su küveti ve jakuzi gibi olanakları bulunur.

Kış mevsiminde havalar soğukken sıcak suyun keyfinin bir başka olduğunu söyleyelim. Aynı zamanda stres azalttığı ve hem bedenen hem de ruhen iyi geldiği bilinen yüksek mineralli termal sularının bulunduğu termal otellerde keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

İstanbul'a Yakın Termal Otel Bölgeleri

İstanbul’da yaşayanlar için yakın bölgelerde gezilebilecek veya konaklamak için gidilebilecek birçok keyifli nokta var. Farklı konseptler arasında en çok tercih edilenlerden birisi de termal oteller. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, dinlenmek için hafta sonu rotası arayanlar için özellikle kış mevsiminde de gidilebilecek en güzel yerlerden biri termal tesisler.

İster haftalık ya da aylık ister iki günlük kısa bir hafta sonu tatili olsun, İstanbul’a yakın bölgelerde yer alan termal otellerde şifa dolu bir tatil yapabilirsiniz. Sadece birkaç saat mesafede yer alan yakın termal bölgeler arasında Yalova ve Afyon öne çıkıyor. Özellikle İstanbul’a en yakın termal bölge olan Yalova’nın Termal ilçesi bu konuda en gözde yerlerden. Termal, Gökçedere’de yer alan halka açık termal tesisin yanı sıra civardaki otellerde de lüks ve konforlu pek çok otel hizmetinden faydalanmak mümkün.

Yalova Termal Otelleri

Marmara Bölgesi’nde yer alan Yalova, termal suları ile şifa kaynağı bir şehir. Yalova şehir merkezine sadece 25 dakikalık uzaklıkta yer alan Termal-Gökçedere ilçesi ise termal kaynağın çıktığı ve otel işletmelerinin olduğu turistik bir bölge. Tüm turizm faaliyetlerinin termal tatil üzerine geliştiği için Gökçedere, yılın her dönemi yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yıllar içerisinde halka açık olan açık termal kaynaklarının yanı sıra açık sıcak havuz, kapalı aile hamamları gibi birçok olanağın olduğu Gökçedere’de sağlık ve dinlenme amaçlı tatil yapabileceğiniz termal otelleri tercih edebilirsiniz.

Doğal özelliği sayesinde içerisinde yer alan yüksek minerallerinin romatizmal hastalık, stres ve cilt hastalıkları gibi birçok soruna iyi geldiği bilinen bu şifalı sular, termal otellerde de kullanılabiliyor. Yalova termal otelleri misafirlere termal suyun dışında farklı spa olanakları ve tedavi seçenekleri de sunuyor.

Gökçedere doğal termal su kaynaklarının yanı sıra yemyeşil doğasıyla da oldukça huzurlu bir bölge. Yemyeşil doğası ve doğal güzellikleri ile daha sessiz, izole bir termal tatili isteyenler için oldukça ideal.

Yalova Gökçedere Popüler Termal Otelleri;

Araf Hayvancılık;  Yenilikçi Teknolojilerle Türkiye'nin Tavukçuluk Sektöründe Lider… Araf Hayvancılık;  Yenilikçi Teknolojilerle Türkiye'nin Tavukçuluk Sektöründe Lider…

●     Maxwell Termal Hotel & Spa

●     Thermalium Wellness & Spa Hotel by Vima

●     Vital Thermal Hotel & SPA

●     Black Bird Thermal Hotel

●     Esila Termal Otel & SPA

●     Limak Thermal Boutique Hotel

Yalova Termal Otel Fiyatları

Sağlık turizmi denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Yalova Termal otelleri, yılın dört mevsimi misafirlerine hizmet veriyor. Dört mevsim ziyaret edilebilen ve olanaklarından faydalanabileceğiniz Yalova Termal ’de otel fiyatları da konseptlerine göre değişiklik gösterebiliyor. Lüks, tam pansiyon oteller ve pansiyonların yer aldığı Termal Gökçedere’de hamam, sauna, masaj gibi ek tedavi seçeneklerinin de sunulduğu kapsayıcı konaklama paketleri de satışa sunuluyor. Şehir stresinden uzaklaşacağınız, şifa dolu bir tatile çıkmak istiyorsanız İstanbul’a yakın en iyi termal otelleri şimdi inceleyin!

Editör: Muhammet