Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, iktidara seslendi, “Emekliyi seçimden seçime hatırlamayın seçimden önce 2000 sonrası emeklilerin intibak yasasını çıkarın!”

Taban maaş alan emeklinin açlıkla mücadele ettiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, konuşmasına şöyle devam etti:

TABAN MAAŞ ALAN EMEKLİ AÇLIKLA MÜCADELE EDİYOR!

“Bütün partiler emeklilerimiz için vaatlerde bulunuyor ama 2000 yılından sonra emekli olan emeklilerimiz için çok önemli olan intibak yasası çıkartılmadı halen duruyor. Hep vaatleri duyuyoruz ama sonuç yok madem iktidarsınız çıkarın yasayı. Vaatlerde bulunanlar iktidara geldiğinde hep unutuyorlar bizi. 2000 yılı sonrası emekli olan arkadaşlarımız diğer emekli arkadaşlarımızın gerisinde kaldı. Yaklaşık 3 milyon emeklimiz şuan için 7500 lira olan taban maaş alıyor. Emeklimiz geçinemiyor, çoluk çocuğuna bakamıyor. Çarşı pazar almış başını gidiyor. Kıymanın kilosu 350 lira olmuş kasaplar kıymanın kilosunun yakında 450 lira olacağını söylüyorlar. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor ama aldığımız maaş 7500 lira taban maaş! Taban maaş alan emekli açlıkla mücadele ediyor.

Çocuklar ıslanmayacak Çocuklar ıslanmayacak

İNTİBAK YASASI SEÇİM OLMADAN ÇIKARTILMALI

İktidara sesleniyoruz; Verecekseniz şimdi verin seçimden sonra vereceğiz sözleri havada kalıyor. Ellerinde varsa şuanda versinler. Emekli memleketi için, vatanı için çalıştı 25-30 sene hizmet etti. Emekli olup rahat edeceğini zannetti ama yanıldı açlığa mahkum edildi. Böyle bir şey olabilir mi? Bizleri yönetenler neden emekliyi düşünmüyorlar? İntibak Yasası seçim olmadan çıkartılmalı yoksa “seçimden sonra intibak vereceğiz” sözlerine inanmıyoruz. İntibak biran önce çıksın. Emekliyi seçimden seçime hatırlamasınlar seçimden önce emeklinin mağduriyetlerini düzeltsinler.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin