Zonguldak eski Valisi ve İyi Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen, Millet İttifakının açıkladığı 9 ana başlıktan oluşan Ortak Politikalar Mutabakat Metnini değerlendirdi.

244 sayfadan oluşan metinde 2 binden fazla yeni düzenlemenin yer aldığını belirten Zonguldak eski Valisi ve İyi Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen:

İNSANLARIN BU HÜKÜMETTEN UMUDU KALMADI

“Millet İttifakını oluşturan 6 partinin özellikle uzman isimleri tarafından hazırlanan ve üzerinde titizlikle çalışma yürütülen mutabakat metni kamuoyuyla paylaşıldı. Kamuoyuna açıklandığı andan itibaren büyük ilgi ile karşılandı. Bugün nereye gitsek herkes onu konuşuyor. Buda insanların artık Türkiye’de bazı şeylerin değişmesi gerektiği yolunda bize bir fikir veriyor buda bizi mutlu ediyor. Çünkü artık inanların bu hükümetten bir umudu kalmadı. İnsanlar artık hükümetin atık yavaş yavaş bütün umutları tükettiğini ve değişmesi gerektiği yolundaki kanaatini paylaşıyorlar. 2000’in üzerinde maddenin kamuoyuna paylaşıldığını görüyoruz ve bunların içerisinde çok önemli maddeler var. Ekonomik konulardan tutunda sosyal hayata, kültürel hayata ve dış politikaya yönelik pek çok meselenin burada ayrıntılı olarak ele alındığını görüyoruz.

VATANDAŞIMIZ HAYAT PAHALILIĞININ ALTINDA EZİLİYOR

İnsanlarımız bugünkü tablodan kurtulmak istiyor. Çünkü artık hayat pahalılığının altında eziliyor, verilen sözlerin tutulmamasından yakınıyor. EYT için bile yılbaşından önce çıkartılacak deniyordu halen şöylemi olsun böylemi olsun tartışması yaşanıyor. Meclise yeni geleceği ifade ediliyor. Bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. İnsanlar artık verilen sözlerden bıktı. Bunların gerçeğe dönüşmesini, hayat şartlarının gelişmesini ve kendilerinin daha refah seviyesinin üste çıkartılmak suretiyle yaşam kalitesinin artırılmasını istiyor ve bugüne kadar bu görülmedi. Ama şu anki mutabakat metni ile insanlarımız buradan ümitliler. Seçim tarihi 14 Mayıs olarak ifade ediliyor 14 Mayıs’tan sonrada iktidarın değiştiğini ve bu vaatlerin gerçeğe dönüştüğünü göreceğiz. Böylelikle de insanımızın hayatı bugüne göre kolaylaşmış olacak. Refah seviyesi artmış olacak. Biz buna inanıyoruz vatandaşta inandı. Herkes biran önce sandığın gelmesini ve 14 Mayıs itibariyle Türkiye’de şuan tek kişinin karar verdiği cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin değişmesini ve sonuç itibariyle tek kişinin değil milletin kazanmasını istiyor. Bizde 14 Mayıs’ı sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah geldiği zamanda herkes ne olduğunu görecek” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin