Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkan yardımcısı ve CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisinin "İntranet" bilişim sistemine yapılan her ev ziyaretini kayıt altına alıyor, bu verilerden Zonguldak gerçekliğini ve siyasetin ilgilenmesi gereken konuları daha net görüyoruz” dedi.

Kır beraberinde, CHP İl Başkanı Murat Pulat ve İlçelerin kadın kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte parti toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, “67’de 67 bin hane” saha çalışmamızla 46 günde Zonguldak’ımızın 8 ilçesinde toplam 16 bin 352 haneye Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri tarafından gidildi, zilleri çalındı, Aile Destekleri Sigortası anlatıldı” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak halkı artık belirsizlik, kaygı, güvencesizlik durumunda, mevcut siyasi iktidar tarafından söylenen sözler, verilen vaatler ne olursa olsun gerçekliğinin değişmeyeceğinin farkında. Zonguldak halkı, hemen hemen çaldığımız her kapıda olmasa da şunu söylüyor; 'Artık iktidar değişsin, bir an önce seçim olsun.' Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Kadın Kolları ve örgütleri olarak seçim olacağı güne kadar vatandaşın yanında olacağız, onları dinlemeye devam edeceğiz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğindeki Millet İttifakı yaşanan tüm sorunları çözecek güçtedir. Çalışmalar halen devam etmektedir. Kasımın 28’inde ortaya konacak çözüm önerileri ve hükümet programıyla birlikte, sorunların üstesinden nasıl gelineceği kamuoyuna açıklanacaktır.

AKP iktidarını yiyecek olan, Erdoğan’ı Saray’ından indirecek olan vatandaşın ekonomik durumu, açlık çekmesi ve işsizlik olacaktır.İşsizlik demişken; enflasyonu Saray’ın emriyle masa başında düşüren TÜİK işsizlik oranını da aynı şekilde belirliyor. Şehrimize bakın işsizliğin kol gezdiğini görürsünüz. İnsanların geliri yok, geliri. Bir çoğu sosyal yardımlarla geçinmeye çalışıyor. Ama sosyal yardımlar göçmenlere gittiği için vatandaşlarımıza çoğunlukla yardım yapılmıyor.

Ülkemizde demokrasi askıya alınmıştır. Halkın hiç bir demokratik talebi yerine getirilmediği gibi, hak aramak için Anayasal hakkını kullanarak sokağa çıkması da polisiye tedbirlerle engellenmektedir. Çünkü tek adam rejimi dediğimiz aslında faşist bir yönetim anlayışıdır. Bu süreçte devlet parti ve polis devletine döner. Tıpkı bugün yaşadığımız gibi.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun temiz para sağlayacağını söylemesine tepki verenler, Merkez Bankası’nın kasasına giren kaynağı belirsiz parayı hiç sorgulamıyor. Bu paranın kumar ve uyuşturucudan gelen kara para olup olmadığını tartışmıyor, tartıştırmıyor.

Sorunlarımız bu kadarla kalsa iyi! Kadına ve çocuğa uygulanan şiddet ile Kadın cinayetlerini önemseyelim. Her yıl on binlerce Kadın ve çocuk şiddete uğrarken, yüzlerce Kadında öldürülüyor.

Bir de başta TTK olmak üzere, özel kömür işletmelerinde de yaşanan iş sağlığı ve iş güvenliği sorunu vardır. Bu madenlerde en az 5 bin evladımızı şehit verdik. En son Amasra’da yitirdiğimiz 42 canımız ve Killimli’deki 1 maden şehidimizin ölüm sebebi kesinlikle iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmamasıdır.

Konuşmamı bitirmeden önce İstanbul İstiklal Caddesinde yaşanan terör olayını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kılıçdaroğlu Kasım ayını bekleyin dedi. Evet biz 28 Kasım’ı heyecanla bekliyoruz. Arkasından Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasını. Seçimlere giderken çok çalışacağımız bir sürecin arifesindeyiz. Halkımızın umudu olmak için, iktidara gelmek için, haramileri göndermek için, çalışıyoruz, çalışacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Geliyor Gelmekte Olan” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi