Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yaptığı açıklamada, “Ekonomik kriz, yoksulluk, umutsuzluk, işsizlik toplumun her kesimini bir araya getirmeye başladıkça, en büyük kozları olan toplumun kutuplaşmasının yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlaması birilerini çok ürkütüyor” dedi.

Uzun açıklamasında, “İktidar ve yanlıları halkın gerçek sorunlarıyla değil, CHP ile mücadele yolunu seçmiş görünüyor” diyerek şunları söyledi:

“Yıllardır ekmeğini yedikleri kutuplaştırma söylemleri ve çabaları artık, bir avuç zengin ve ay sonunu getiremeyen milyonlarca insan arasında oluşmaya başladı. Uçuyoruz, şahlanıyoruz, yollarımız, köprülerimiz, savunma sanayimiz v.s anlattıkça anlatılıyor coşkuyu veriyorlar hepimize.

Peki, sonuç; Doğalgaz tedarikçimiz İran kesintiye gidince bir anda tuş olduk! Sanayide kısıtlamalar uygulanmaya başladı, üretim zorunlu olarak durdu. Üretimin durması, ihtiyaç maddelerinde yaşanacak sıkıntı halkı etkilemeyecek mi? Tabi ki etkileyecek.

Yine halka zerrece faydası olmayan gündemler konuşulurken, Kanal İstanbul çevresinde kurmayı planladıkları yerlerin parsel parsel satıldığını, bir Arap satıcının ‘şükürler olsun, aylardır beklediğimiz karar çıktı’ diyerek çektiği videodan öğreniyoruz.

Normal bir ülkede vatandaşları bu kadar sıkıntı içindeyken iktidarın yapması gereken, etkili paketlerle ciddi bir ekonomik reforma gitmektir. Oysaki bizde bir yandan hayali başarı ve şahlanma masalı anlatılıp, her gün sanal düşmanlıklar yaratıp, küfür, hakaret paketleri açılıyor.

İktidar ve yanlıları halkın gerçek sorunlarıyla değil, CHP ile mücadele yolunu seçmiş görünüyor.

Gazeteci görünümlü trolleri CHP’li olduğu söylenen vatandaşın evinin önüne kar yığar, yaptıkları mitinglerde küçük çocuğa muhalefet liderine hakaret ettirirler. İnsan hiç mi utanmaz! Sözünün çıtasını çok yükselttiler” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi