Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Belediye Meclisinde Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla su ve halk otobüsü fiyatlarına yapılan zammı eleştirdi.

AKP iktidarının halkımıza reva gördüğü pişkinlik ile karışık vurdumduymazlığına Sayın Ömer Selim ALAN’ında duyarsız kalması beklenemezdi diyen CHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, açıklamasına şöyle devam etti:

VURDUMDUYMAZLIĞA ÖMER SELİM ALAN’IN DUYARSIZ KALMASI BEKLENEMEZDİ!

“Aslında AKP iktidarının halkımıza reva gördüğü bu tarifi olmayan hayat pahalılığı, ekonomik yıkım, bunca yoksulluk ve bütün bunların karşısında ki pişkinlik ile karışık vurdumduymazlığına Sayın Ömer Selim ALAN’ında duyarsız kalması beklenemezdi! Ve Sayın Belediye Başkanı imrenilecek bir şekilde 01 Ocak 2023 itibari ile yüzde 190,03 oranında SU GÜNCELLEMESİNİ gerçekleştiriverdi! Evet, bu arada Sayın Ömer Selim ALAN’ın hakkını teslim etmek lazım… Zira yüzde 200’lük oran ile yüzde 190,03 oran arasında ciddi bir fark var!

ŞÜKRETMEK LAZIM!

İşin bir başka yönü ise, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan görüşmelerde AKP ve MHP’li Meclis üyelerin oyları ile su fiyatları %50 oranında geriye çekilirken, hiç akıllara gelmeyen elektrik, kimyasal madde, personel maliyetlerini aynı partilere mensup (AKP-MHP) Başkan ve meclis üyeleri tarafından Zonguldak Belediye meclisinde savunulması, derin bir siyasi çelişkinin ve ikiyüzlülüğün en büyük göstergesidir. Ülkeyi yönetenlerin yaşattıkları bu çok ağır ekonomik verilerden ve travmadan aynı partiye mensup belediyelerin Zonguldak Belediye’sinde de olduğu gibi herkesten daha çok şikayetçi olmaları ve aradan çaktırmadan sıyrılma çabalarını ve bu çok açık ikiyüzlülüğü halkımız hiçbir zaman unutmayacaktır.

BAŞKAN’IN, BAKAN KURUM VE TOKİ’DEN AKIL VE KATKI ALMASINI İSTİYORUZ

Yaklaşık dört ay sonra görev süresinin dördüncü yılını dolduracak olan Sayın Ömer Selim ALAN’ın tamamen kendi ifadeleri olan; “Bayağı bir rötarla da olsa bitirilen Sahil Projesi” ve “zeminden çıkan sıkıntı sebebi ile” bir türlü başlanamayan Lavuar alanı ile gönüllerde taht kurmuşsa da son su GÜNCELLEMESİ ile bu başarısına biraz gölge düşürdü!

Sayın Başkan’ı Su GÜNCELLEMESİNİN yanında yüzde 18 artış oranı ile lafı bile edilemeyecek halk otobüsleri GÜNCELLEMESİNDEN dolayı kutluyor. Ne yapıp, ne edip bu konularda da Sayın Bakan KURUM ve TOKİ’den akıl ve katkı almasını diliyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi