Zonguldak’ta fırıncıların maliyetlerdeki artış nedeniyle ekmeğe zam yapılması talebiyle başlattıkları eylem iki gündür devam ediyor. Dün ve bugün sabah mahalle bakkallarına ekmek almaya giden vatandaşlar, “ekmek gelmedi” cevabını almaları üzerine şaşkınlık yaşayarak, ne yapacaklarını şaşırdı. Ayrıca vatandaşlar dün kent merkezindeki fırınlardan ekmek almak için uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalmıştı.

Dün yapılan paylaşımlarda; “5 TL’den satılan ekmeğin 7,5 TL’den satılması yönünde alınan kararın Zonguldak Valisi tarafından onaylanmadığı ve bu yüzden bakkallara ve marketlere fırıncılar tarafından ekmek gönderilmediği” yönündeki haberler yayınlanmıştı.

Sahiller boş kaldı Sahiller boş kaldı

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise konuya ilgili, “paylaşımların asılsız olduğunu ve Valilik makamına herhangi bir ekmek tarifesi komisyon kararı gelmediği” yönünde açıklama yapmıştı.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği tarafından 200 gram ekmeğin fiyatının 7,5 TL, 270 gram ekmeğin 10 TL olması yönünde taleplerinin aslında dün iletildiği ortaya çıktı, zamlı ekmek satışının ise cumartesi başlayacağı duyurulmuştu.

Sonuçta iki gündür mahalle bakkalları ve marketler çalıştıkları fırınlardan ekmek alamadıkları için halkın mağduriyet yaşayıp tepki gösteriyor. Mahalle bakkalları fırınların telefonlarını bile açmadıkları yönünde şikâyetlerini dile getirirken, konuyla ilgili bir açıklamada yapılmıyor.

RAMAZAN SONRASI BİR HAFTA TATİL

Benzeri bir durumun Ramazan Bayramında Zonguldak merkezdeki bazı fırınların bir hafta bayram tatili yapması nedeniyle yaşanmıştı.

Bayramın 3 gün olmasına rağmen, bir hafta boyunca ekmek üretmemeleri yine vatandaşı sıkıntıya sokarken, halk ekmek sıkıntısı yaşamıştı.

VALİLİKTE TOPLANTI

Konuyla ilgili yaptırımın olup olmadığını soran vatandaşlar, şehir halkının temel gıda maddesi olan ekmek üreticilerinin böylesine bir uygulamalara gidip gitmemekte ne kadar serbest olduklarını, halkın yaşadığı mağduriyetin bir yaptırımının olup olmadığını sormakta.  

Fırıncılarının eylemlerinin ne zaman biteceği merak konusu olurken, bugün konuyla ilgili Valilik’te bir toplantı yapılacağı öğrenildi. (Haber: Murat BARUTÇU)

WhatsApp-Image-2023-07-19-at-14.48.32

WhatsApp-Image-2023-07-20-at-10.31.20-(1)

Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti

Ekmek zammı belli oldu:  İşte yeni fiyatı! Ekmek zammı belli oldu: İşte yeni fiyatı!

Zonguldak’ta kan donduran olay! İç çamaşırında spermleri bulundu! Zonguldak’ta kan donduran olay! İç çamaşırında spermleri bulundu!

Motosiklette ehliyet karmaşası Motosiklette ehliyet karmaşası

Başkandan fırıncılara tepki: Vatandaşı düşünen yok! Başkandan fırıncılara tepki: Vatandaşı düşünen yok!

Editör: Murat Barutçu