Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın “Yeni yılla birlikte 1573 yeni istihdam sağlayacağız” açıklamasını yetersiz bularak tepki gösterdi.
Şirin açıklamasında, “Bizler kamuda açık bulunan engelli kadrolarının doldurulmasını ve emeğimizin karşılığını, toplumsal hayata eşit katılım hakkımızı istiyoruz. 1573 gibi sembolik bir rakam, on binlerce engelli gencimizin mücadelesini görmezden gelmektir. Bu sayıyı asla kabul etmiyoruz! Bizim beklentimiz, yaralarımıza merhem olacak en az 15.000 üzerinde bir atamadır. Engelli bireyler için memuriyet sadece bir iş imkânı değil; aynı zamanda ekonomik özgürlük, özgüven ve topluma eşit katılımın simgesi. Açıklanan düşük kontenjan, ertelenen evlilikler, kurulamayan yuvalar ve yarım kalan hayaller anlamına geliyor” dedi.
Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Bakanlığın yayınlayacağı tercih kılavuzu öncesinde yetkililere seslenerek, sayının revize edilmesi ve engellilerin hak ettiği kapsayıcı istihdamın sağlanması gerektiğini vurguladı.




