2021-2021 Eğitim Öğretim yılında ve 09.02.2022 tarihinde yaşanan toprak kayması, heyelana bağlı olarak  Zonguldak’ta Anıl Cömert İlkokulu  binası boşaltılarak, öğrencilerin, güvenli bir biçimde okula en yakın bölgede bulunan Merkez Arslan Zeki Demirci-İlkokulu/ortaokulunda eğitim öğretime devam etmeleri sağlanmıştı.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Arslan Zeki Demirci İlkokulu/Ortaokulu sabahçı, Anıl Cömert İlkokulu öğlenci olacak şekilde ikili eğitime geçilmişti.

Konuya ilişkin zemin etüdü çalışması yapılarak, okul heyelan bölgesinde, fore kazık uygulamasına karar verilirken, fore kazık uygulaması ve okul bünyesinde yapılan tadilat sonrası, güvenli bir biçimde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminde, öğrencilerin kendi okul binalarına dönmesi sağlanarak normal eğitime geçildi.

Anıl Cömert İlkokulu eğitim öğretim yılı ikinci dönemine başlaması nedeniyle Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ve müdür yardımcıları ile birlikte okula giderek, öğrencilerin kendi okullarında eğitim öğretime başlamanın sevincini paylaştılar. (Şaban YILMAZ)

Editör: Murat Barutçu