Bilindiği gibi Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olacak kamu görevlileri ve siyasi parti yöneticilerine ilişkin aldığı karara göre yerel seçimlerde aday olacak kamu görevlileri ve siyasi parti yöneticilerinin en geç 1 Aralık 2023 günü saat 17.00’a kadar görevlerinden istifa etmeleri ya da emeklilik dilekçelerini vermeleri gerekiyor.

Bu doğrultuda 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi için, siyasi partiler de  aday adaylık süreçlerini başlatmış bulunuyorlar.

Aday adayı olmak isteyen isimler, bulundukları kamu görevlerinden istifa ediyorlar. Bu çerçevede ilginç gelişmeler de gündeme geliyor. Örneğin Bartın’da bir belediye, kamu görevlilerinin istifa etmesi sonucu neredeyse tüm personelini kaybetti.

Bartın'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Abdipaşa beldesinde Belediyede, Belediye Başkanı ile birlikte Yaşar Dönmez ve görevli 4 isim bulunuyor. Abdipaşa Belediyesi'nde görevli Yazı İşleri Müdürü, Fen İşleri Müdürü ve bir belediye personeli aday adaylık süreci doğrultusunda istifa etti. Böylece bir belediyenin 4 görevlisinden üçü istifa etmiş oldu. Belediyede de işler aksadı. Belediye'de Başkanlık dışında görevine devam eden tek isim Mali Hizmetler Müdürü Hatice Kara kaldı. Ortaya çıkmn bu durum da beldede espri konusu oldu. (Haber merkezi)

Proje hazır, dev gece kulübü açılacak Proje hazır, dev gece kulübü açılacak

Editör: Murat Barutçu