Diş Hekimliğinin 115. Yılı kutlamaları kapsamında Zonguldak Diş Hekimleri Odası tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu.

Zonguldak Valiliği Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Zonguldak Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Avcı Karcıoğlu, “Türkiye’de Bilimsel Dişhekimliğinin 115. Yılını kutluyoruz. Sizlerin de bildiği gibi On ikinci kalkınma planı 2024-2028 yılını kapsayacak şekilde açıklandı” dedi.

Karcıoğlu,  “Bu planın 711. madenin 1. bendinde ; başta tıp diş hekimliği ve eczacılık olmak üzere sağlık meslek gruplarında eğitimin kalitesi arttırılacak ve uzmanlık eğitimindeki müfredatları bilişim alt yapısıyla desteklenerek ülke genelinde standart sağlanacak sağlık alanında geleceğin ihtiyaç ve şartlarına uygun bir şekilde ve ülke ihtiyaçları göz önünde bulundurularak her alanda yeterli ve nitelikli iş gücü oluşturulacaktır” diyerek şunları söyledi:

“Yani devletin bir birimi bizim yıllardır söylediğimiz tıp eğitiminde diş hekimliği eğitiminde eczacılık eğitimindeki nitelik kaybını kabul etmiş ve bunu 12. Kalkınma planında düzeltme yolunda adım atacağını hedeflemiştir.  Aynı saptamayı 12. Kalkınma planını hazırlayanlar 682. maddesi 3. bendinde;

Yükseköğretim kontenjanlarının üniversitelerin kapasiteleri ölçüsünde sektörel işgücü arz ve talebinin mevcut durum ve öngörülerle uyumlu olarak ve bölgesel ihtiyaçların dikkate alınarak belirlenmesi sağlanacaktır.

Genel İş Sendikasından Altuğ Dökmeci’ye ziyaret Genel İş Sendikasından Altuğ Dökmeci’ye ziyaret

Hedefini yerine getirecek önlemleri ivedilikle yerine getirin. Fakültelerdeki kontenjanları düşürün!

Akademik kadrosu yetersiz yeni açılmış fakültelerde eğitime başlatmayın!  Diş hekimliği fakültelerine girişteki başarı sıralamasını 80 binden, 50 bine indirin!  Artık yeni diş hekimliği fakültesi açmayın!

Diş Hekimliği fakültelerinin ihtiyaç duyduğu akademik kadroları tahsis edin!

Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz;

Diş hekimi muayenehanesinde bir dişhekiminin yanında bir dişhekiminin çalışabilmesinin önünü

açın! İstihdamı arttırmak açısından yeni mezun dişhekimlerinin iş bulması açısından bu çok önemlidir! -Sigorta ve BAĞ-KUR’dan emekli olmuş dişhekimlerinin emekli aylıklarını hak ettiği seviyeye

 getirin! İlave ve ek ödemeleri verin!  

Bu vesileyle halkımızın, tüm meslektaşlarımızın "Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını"  ve  "22 Kasım Dişhekimliği Gününü" saygı ve sevgiyle kutluyor, esenlikler diliyorum” (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-11-22-at-13.07.50

WhatsApp-Image-2023-11-22-at-13.07.50-(1)

WhatsApp-Image-2023-11-22-at-13.07.49

Editör: Murat Barutçu