Son zamanlarda üreticiler bakamadıkları için dişi hayvanları da kesime gönderiyorlar. Böyle bir hayvanın etini sakın satın alıp da kavurma yapmaya kalkmayın, sert olur ve kokusu pek iyi olmaz. Kavurma yapılacak büyük baş ya da küçükbaş hayvan sadece ve sadece erkek olmalı, unutmayın.

Yumuşak Dana Kavurma Nasıl Yapılır?

En sevdiğimiz et kavurmaların yumuşacık olmasının sırları var. Önce güzelce mühürleyip lezzetini içinde bırakmak, tuzunu en son ilave etmek, içerisine mutlaka iç yağı ve kuyruk yağı ilave etmek bunlardan birkaçı. Ama sadece bununla da sınırlı değil tabii.

En güzel et kavurma yemeklerini yapmak için etin yumuşak olması ve baharatlarının dengeli olması en önemli püf noktalarından biri. Yumuşacık pişirdiğiniz et kavurmanın üzerine kekik eklediğinizde hem mis gibi kekik kokusu ile yemeğiniz bütünleşecek hem de etinize lezzet verecek. Yanında tereyağlı pirinç pilavı da et kavurmaya çok yakışır.

Sac Kavurma İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 kg. kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)

2 adet soğan (iri küpler halinde doğranmış)

3 adet köy biberi (doğranmış)

2 adet domates (soyulmuş, küp doğranmış)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Sac Kavurma Nasıl Yapılır?

Seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu Seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu

Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin.

Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.

Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.

Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.

Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın.

Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. (Virda Şahin)

WhatsApp-Image-2023-09-29-at-14.50.13

Editör: Murat Barutçu