Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu yaptığı açıklamada, “ Dernek olarak bizim de yıllardır dile getirdiğimiz bölgemizdeki hastanelerde yanık ünitesi eksikliğinin ülkemizin ulusal petrol şirketi göz bebeğimiz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından giderildiğini  milletvekillerimiz aracılığıyla öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

Çiloğlu açıklamasında, “Bir maden kenti olarak bilinen Zonguldak, zaman zaman grizu faciaları ile gündemine gelir. Yaşanan grizu facialarının ardından hayatını kaybedenlerin yanı sıra vücudu yanarak yaralı kurtulan madencilerimiz oluyor.  Özellikle grizu facialarından yanarak yaralı kurtulan madencilerimiz, ne yazık ki  bölgemizde yanık ünitesi olmadığı için il dışına gönderiliyorlardı. Tabi ki bu durum da zamanla yarışan yaralı madencilerimiz için büyük tehlike arz ediyordu” diyerek şunları söyledi:

“En son Bartın’ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen yüreklerimizi dağlayan grizu faciasında da kentimizdeki hastanelerde yanık ünitesi olmadığından vücutları yanan 6 madencimiz İstanbul’a gönderilmişti.

GÖZ BEBEĞİMİZ TPAO’NUN, ZONGULDAK ATATÜRK DEVLET HASTANESİ’NE 10 YATAKLI YANIK MERKEZİ KURMASI TAKDİRE ŞAYANDIR

Bölgemizde doğal gazın bulunmasıyla Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde faaliyetlere başlayan Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne 10 yataklı yanık merkezi kurması takdire şayandır, çok önemli buluyor ve önemsiyoruz. TPAO’nun anlamlı katkılarıyla bundan böyle artık Zonguldak’ta grizudan etkilenen madencilerimiz yanık tedavisi için başka illere gönderilmek zorunda kalmayacaklar, tedavileri Zonguldak’ta yapılacak, bu güzide kurumumuzun yönetim kademesinin duyarlılıkları sayesinde yaralılarımızın şifalarına katkı sağlanmış olacak. Tabii ki gönlümüz kazaların yaşanmamasından yanadır.

TPAO GENEL MÜDÜRÜ SAYIN MELİH HAN BİLGİN’E, ŞÜKRANLARIMI  SUNUYORUM

Başta TPAO Genel Müdürümüz Melih Han Bilgin bey olmak üzere emeği geçen siyasetçilerimize ve hastanemizin başhekimine teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.

‘DİĞER SANAYİ KURULUŞLARINCA DA İVEDİLİKLE HİPERBARİK OKSİJEN ODASI EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİ’

Yine madende karbonmonoksit gazı ve soba zehirlenmelerinde hayati önem taşıyan hiperbarik oksijen odası eksikliğinin de diğer büyük sanayi kuruluşları tarafından TPAO’yu örnek alarak tamamlamaları temennimizdir. TPAO’nun anlamlı bu girişiminin bölgemizdeki büyük sanayi kuruluşlarına örnek olmasını diliyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin