Geçen yıl dahil olduğu Süper Lig gözlemci kadrosundaki görevini başarılı bir şekilde sürdüren Zonguldaklı Cem Papila, Trendyol Süper Lig’in 18’inci haftasında, zirvede puan puana olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçına atandı. Papila, bu sezon ilk derbi görevine çıkacak.

Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi! Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi!

Süper Lig ve FIFA hakemliği kariyerine 2006 yılında nokta koyan Cem Papila, uzun aranın ardından 2021 yılında Merkez Hakem Kurulu bünyesinde yetiştirici rolü üstlenip hakem mentörü sorumluğu almıştı. Bu önemli misyonla tecrübelerini genç nesil hakemlere aktaran Cem Papila, 2022-2023 sezonunda ise Süper Lig gözlemci kadrosuna dahil oldu.

Süper Ligde 1.5 sezondur başarıyla sürdürdüğü gözlemcilik mesleğinde Papila, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 18’inci haftada oynanacak derbi maça atandı. Zonguldak ve Türk hakem camiasının önemli ismi, 24 Aralık Pazar günü saat 19.00’da Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanacak karşılaşmada, meslektaşı Halis Özkahya ile birlikte görev yapacak.

Puantaj cetvelinde 43’er puanla ilk iki sırada yer alan Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi maç, Cem Papila’nın bu sezon görev alacağı ilk derbi karşılaşması olacak. Cem Papila, FIFA’ya kadar yükseldiği hakemlik mesleğinde iki takım arasında oynanan derbi karşılaşmalarında defalarca düdük çalmıştı.

Cem Papila’nın gözlemleyeceği maçı, Bursa bölgesinden Süper Lig hakemi Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler’in yardımcılıklarını, İstanbul bölgesinden Süper Lig yardımcı hakemleri Mehmet Emin Tuğral ile Süleyman Özay yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Bursa bölgesinden Süper Lig hakemi Cihan Aydın.

SPOR SERVİSİ

kkkk

Editör: Hüseyin EKİNCİ