Zonguldak’ta, dün Çaycumaspor ile Kilimli Belediyespor arasında oynanan Süper Amatör Lig maçında, ev sahibi Çaycumasporlu futbolcu Ömer Faruk Kurt’un maçın hakemi Soner Harmanbaşı’na yaptığı fiili saldırı spor gündeminin ilk sırasına oturdu.

Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şube Başkanlığı, saldırının hemen ardından sert bir açıklama yayınladı.

Ulusal medyada da yer bulan açıklamada, “Çaycuma İlçe Stadı’nda oynanan Çaycumaspor – Kilimli Belediyespor arasındaki Süper Amatör Lig müsabakasını yöneten hakemimiz Soner Harmanbaşı’na yapılan fiili saldırı camiamızı derinden yaralamıştır. Kendisini sporcu olarak lanse eden, fakat insani değerlerini kaybettiğini yapmış olduğu fiili eylemle gösteren Çaycumasporlu Ömer Faruk Kurt isimli futbolcu, müsabakada başarılı yönetim gösteren hakemimiz Soner Harmanbaşı’na yumruk atmak suretiyle şiddet uygulamıştır. Amatör futbolun ruhuna aykırı hareket eden, kendi egolarını tatmin etmeye çalışan bu zihniyetler olduğu sürece Zonguldak futbolu bir adım ilerleyemeyecektir. Her hafta gerek ailelerinden, gerekse de reel hayatlarından fedakârlık yaparak müsabakalara hazırlanan, futbolun en temiz insanları konumunda ki hakemlerimiz bu tür saldırılara boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Yapılan her türlü şiddet eylemi hukuk önünde karşılık bulacaktır. Çaycumaspor – Kilimli Belediyespor müsabakasında başarı ile görev yapan üç yürekli hakem kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddet olayını gerçekleştiren Ömer Faruk Kurt isimli şahsı şiddetle kınıyoruz. Emniyet güçlerimizce gözaltına alınan şahsın en ağır cezayı alması için adli sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımız bilinmelidir.” denildi.

Bilindiği üzere, dün Çaycuma İlçe Stadı’nda oynanan Çaycumaspor ile Kilimli Belediyespor arasındaki 13’üncü hafta karşılaşması, konuk Kilimli Belediyespor’un 3-0 üstünlüğüyle devam ederken, 6 dakikalık uzatma süresinin son 1 dakikasında hakem Soner Harmanbaşı’na yapılan fiili saldırı nedeniyle tatil olmuştu.

Tatil edilen maçla ilgili hakem ve gözlemci tarafından hazırlanacak geniş çaplı dosya, 30 Ocak Salı (yarın) toplanacak Futbol Tertip Komitesi tarafından İl Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Disiplin Kurulu, Perşembe günü Hikmet Yücel başkanlığında yapacağı toplantıda, dosyayı gündeme alıp Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin ilgili maddelerine göre cezai müeyyide uygulayacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ