31 Mart yerel seçimleri öncesinde, parti ve ittifakların oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'nda kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonucu Cumhur İttifakı 8, Millet İttifakı 18. sırada yer aldı. İttifaklar içindeki parti sıralamaları da belli oldu. AK Parti, Cumhur İttifakı'nda 2. sırada yer alırken CHP de Millet İttifakı'nda 4. sırada yer aldı.

Kura çekimlerinin ve sıralamanın belirlenmesinin ardından Zonguldak Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz’dan ‘itiraz’ açıklaması geldi.

Yavuzyılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“YSK’nın oy pusulalarındaki sıralamaları belirlemek için yaptığı son iki kura çekiminde AK Parti, 31 Mart 2024 Yerel seçimleri pusulasında yer alacak 35 parti arasından 1. sırada çıktı.

Tayyip Erdoğan da, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim pusulasında yer alan 4 aday arasından kuradan 1. sırada çıkmıştı.

Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu

Bu durum 140’da 1 ihtimal! Ayrıca cumartesi günü yapılan kura çekiminin video görüntülerinden de anlaşılan şaibeli durumlar nedeniyle;  Yasal itiraz süresi içinde, pazartesi günü itibariyle bu kuraya resmi itirazımı yapıyorum.”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu