Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, yapılacak seçimde 6’lı masanın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağını iddia etti.

6’lı masa kimi aday çıkarırsa biz Saadet Partisi olarak o adayın yanında duracağız diyen Güneş: “Diğer partilerde aynı şeyi ifade ediyorlar. Birlik beraberlik içerisinde 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakından olacak. Meclisin çoğunluğu kesinlikle alınacak. Tek kişiye bağlı bu ucube sistem dediğimiz sistem son bulacak. Benim şahsi olarak adayım Temel Karamollaoğlu ama kim aday olursa olsun Saadet Partisi olarak yanında durmaktan hiç çekinmeyiz çünkü verilmiş bir sözümüz var” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Zonguldak basınıyla bir araya geldiği toplantıda konuşmasına şöyle devam etti:

ALTILI MASA TÜRKİYE İÇİN KAZANÇTIR

“6’lı masa dediğimiz Millet İttifakı diye de ifade ettiğimiz bu 6 ayrı düşüncede olan partinin böyle kritik olan bir dönemde bir araya gelip bir masa etrafında oturması bile Türkiye açısından fevkalade güzel bir kazançtır. İktidar mensupları yeri geldiğinde HDP ile onların deyimiyle tırnak içinde söylüyorum PKK’nın temsilcisi ile enine boyuna görüşürken, dün birbirlerine demedik lafı bırakmadıkları Milliyetçi Hareket Partisiyle bugün daha Ak Parti miting yapmadan Türkiye’yi gezip Ak Partinin Genel Başkanı hakkında miting yaparken, geçmişte Doğu Perinçek’le MHP’nin hangi durumda olduklarını biliyoruz bugün nasıl oldu da bir araya geldiklerine baktıktan sonra tutup ta “6 benzemez bir araya geldi” diye şuan ki iktidarın garip bir açıklama yapması karşısında insan şok oluyor.

ÖLÇÜYORLAR BİÇİYORLAR HANGİSİ İŞLERİNE GELİRSE O TARİH DİYECEKLER

6 tane siyasi partinin bir araya gelmesi en büyük kazançtır. Demokrasilerde patron halktır. Halk isterse bir partiye yetki verir isterse 5 partiye derki bir araya gelin bu ülkeyi yönetin der. Halkın ortaya koyduğu tek başına iktidar veya koalisyon yapın emrini aşabilmek için kanunlarla, zorlama tedbirlerle tedbirler alıp tek başına iktidarız deme lüksünüz yok. Halk neyi emrediyorsa siyasetçiler ve ona hizmet eden insanlar onu yapmak zorunda. Bu çerçevede bir aradayız. Şuanda seçimin tarihi belli değil. Hangi şartlarda seçim yapacağız. Yasaları niye ikide bir değiştirdiniz. 6 Nisandan önce seçim olsun diyoruz ama yok diyorlar çünkü istedikleri gibi değil. 6 Nisandan sonra olursa muhalefet bu erken seçim değil diyor. Öyleyse normal zamanında yapalım ama niye normal zamanında değil niye erken seçimse 6 Nisandan önce değil? Ölçüyorlar, biçiyorlar hangisi işlerine gelirse o tarih diyecekler. Bizde o tarihe kadar adayımızı açıklamıyoruz.

ALTI SİYASİ PARTİ İTTİFAK YAPTIK YEDİNCİ PARTİ YOK

Biz şuanda 6 siyasi parti ile ittifak yaptık seçime birlikte gideceğiz 7’nci parti yok. İlla Cumhur İttifakının dediği gibi masanın altında bir ayak arayanlar meşru saymadıkları 30 yıldır mecliste olan HDP ile şuanda mecliste beraberler. Görüşmeleri yapıyorlar, meydanlarda şarkı, türkü söylüyorlar. Selahattin Demirtaş’ı hapishaneden aday yapıyorlar olmazsa babası hastaysa özel devlet uçağıyla gönderebiliyorlar. Sonra bize dönüyorlar “siz HDP ile yahut PKK ile berabersiniz” diye akıl ve mantığın almayacağı bir şeyi söyleyebiliyorlar. Ben HDP’ye bir şey vaat edemem, PKK’ya bir şey vaat edemem, bir şey yapamam ama siz iktidar olarak yaparsınız. Yaptınız da. Mesela Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuttunuz. Kardeşini televizyonda konuşturdunuz oylar İstanbul’da Ak Partiye verilsin diye. O nedenle onu bu insanların söyleme hakkı yok. Türkiye kutuplaştı.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi