Kentin en dinamik sektörlerinin başında gelen inşaat sektörünün duayenlerinden  Ekşioğlu Gruba ait beton santralini ziyaret eden  Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir taş ocağı kırma ve eleme ile beton santralini firma yetkilisi Yusuf Ekşi ile gezerek sektörün içinde bulunduğu durum ile  firma,  rezerv ve üretim bilgileri hakkında anekdotlar derledi.

Ziyarette kuruluş, etüt, başvuru ,izin  ,ruhsatlandırma dönemi ve sonrasında gelişim ve markalaşma dönemini anlatan Yusuf Ekşi halen yatırıma devam ettiklerini, piyasada zaman zaman çekinceler yaşansa da piyasaların şu anda olumlu  tepkiler verdiğini vurguladığı ziyarette Demir ve Sarıkaya’ya tesisin tüm ünitelerini ayrı ayrı gezdirerek taş ocağından getirilen ham  kayalardan çeşitli ebatlarda  1500 ton  çakıl yapabilen, günlük 300 m3 beton üreten beton santralinin inşaat sektörünün nabzını tutmaya çalıştığını  kaydetti.

Ziyaret sonunda değerlendirme yapan ZTSO Başkanı Demir inşaat sektörünün 100’e yakın farklı sektörün lokomotifi olduğunu kaydederek “Seramik, elektrik, kereste, PVC başta olmak üzere pek çok sektör inşaat sektörünün canlılığı ile gelişebilmekte veya idame edebilmektedir. Bu sektörel çeşitliliğin yanında istihdama da önemli destek vermektedir. Bugün inşaat sektörünün beton ihtiyacını karşılayan santrallerimizden Ekşioğlu Gruba ait Ekşioğlu Beton santralini ziyaret ettik.  Yusuf Ekşi Santrali ve ek üniteleri gezdirdi. Zonguldak dinamiklerini görebilmeniz için Gazipaşa Caddesinden dışarı çıkmanız gerek. 4 yıldır ziyaret ettiğimiz üyelerimiz aracılığı ile yaptığımız tespit ticaret ile iştigal eden üyelerimiz bu faaliyetleri sürecinde yaptıkları tespitler üretim odaklı yatırıma geçtiklerinde kendilerine birer ARGE olarak geri dönüyor. Ürünün hatası, eksiği, müşteri geri dönüşleri, beklentileri konusunda eğitimlerini tamamlamış ARGE raporları ellerinde birer kuruluş olarak üretim tesisi kuruyorlar. Ekşioğlu Grubu yatırımları, Yusuf beyi başarıları,  öngörüleri, çözümleme kabiliyeti nedeni ile kutluyorum başarıları daim olsun” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi