Korona virüsle mücadele önlemleri kapsamında ören yerleri, piknik alanları ve sahillerin girişine yasak getirilmesinin ardından Zonguldak ve Kozlu sahilleri boş kaldı.

Korona virüsle mücadele önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle getirilen, sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde piknik, balık tutma, spor ve yürüyüş gibi faaliyette bulunma yasağına, Zonguldak Kent merkezinde uyuldu.

Yetkililerin yeni tip koronavirüs nedeniyle herkese evde kal çağrısı yapmasına rağmen geçtiğimiz hafta sonu birçok vatandaş bu çağrıya uymayarak park bahçe, mesire alanları ve sahil kenarlarına akın etmişti. Bu hafta sonu ise aynı sorumsuz tabloların yaşanmaması adına yetkililer önemli bir karar alarak Cumartesi ve Pazar günü için ören yerleri, piknik alanları ve sahil kenarlarına yasak şehirlerarası seyahate ise kısıtlama getirildi.

Yetkililerin yeni tip koronavirüs mücadele önlemleri kapsamında aldığı bu önemli kurala Zonguldak halkının büyük çoğunlukla uyduğu görüldü. Hafta sonu park bahçeler, mesire alanları, yürüyüş alanları, deniz kenarları ve sahiller boş kaldı. Kent Merkezinde ise gözle görülür şekilde araç ve insan sayısında azalma oldu. Şehirlerarası seyahate kısıtlama getirilmesi nedeniyle ise Zonguldak Otogarında seferler durduruldu. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi