Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, görev süresinin birinci yılının dolmasıyla düzenleyeceği basın toplantısını corona virüs nedeniyle gecikmeli olarak Pazar günü akşamı Kapuz Plajında yaparak, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Alan beraberinde eşi Ceyda Alan ile birlikte yaptığı açıklamada, ilk olarak Ankara’da yaptığı ziyaretler ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi aktardı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, açıklamasının bir bölümünde, kendisini eleştiren gazetecilere tepki göstererek, “İftira ve ihanete prim vermeyeceğim. Beni ve belediyeyi yapamadığımız projeleri eleştirsinler ama yalan iftira ve aile konularına girenleri asla affetmeyeceğim” dedi.

ZONGULDAK’IMIZA YAKIŞIR BİR SAHİL OLUCAK

Zonguldak Sahil projesini değerlendiren Başkan  Dr. Ömer Selim Alan, “ Bir gecikmeyle sahil projesi yapılmaya başlandı. Makineler startı verdi verilen süreden daha kısa sürer inşallah ve güzel bir sahil Zonguldak’ımıza yakışır olur. Atatürk’ün ayak bastığı iskeleyi zarar görmesin diye kaldırdık ve aynı zamanda proje bittiğinde tekrar çiçek tutan kızla yerine koyacağız. O iskele herkes için ne kadar değerliyse bizim içinde değerli. Zonguldak’ımıza yakışır bir sahil olacak. Kaç yıldır Zonguldak’a hiçbir şey yapılmadı. Şehrimizi kimse düşünmüyor. Heykelin rengi atmış şekilde ama biz bunu göreve geldiğimiz gün hemen değiştirdik rengini bakımını yaptık. Zonguldak'ın son yıllarda böyle proje yok konuşulan konu iskele”

CORONA VİRÜS İLE ZOR GÜNLER YAŞADIK

Corono virüsün salgınını değerlendiren Alan, ”Zonguldak olarak sıkıntılı günler yaşadık. Zonguldak’ı keşke böyle tanıtmasaydık.30 Büyükşehir ve Zonguldak olarak anıldık. Bu Zonguldak için kötü bir durum. Zonguldak pandemi sürecinde kötü bir sonuçla başladı %8’lerdeyiz bu kötü bir durum. İnşallah böyle yasaklar olmaz ve bayrama kadar normale dönüş sağlarız. Pazarcı esnafımız çok yardımcı oldu pazarı kapatarak ve bu vaka sayısını engelledi.1 aydır Zonguldak'ta vaka yok. Zonguldak büyük bir savaş verdi ve ben tüm Zonguldak'a teşekkür ediyorum. Kabus gibi günler yaşadık 50 mahalleyi karantinaya aldık. Bu kötü günler geçecek inşallah” dedi.

PAZAR YERİNİ TEK  ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Soğuksu’da bulunan Pazar yeri ile, Giysi Pazarı ve Belediye  karşısındaki dere üstü, Sosyete Pazarını tek çatı altında birleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Alan, ^”Pazar yeri ile ilgili düşüncemiz şu pazar yerinde otopark sorunumuz var çizgileri çizdik ve orayı rahatlattık. Kayıtlı olup başkası o pazar yerine yer açan var ve bu kayıtları tamamen değiştirdik. Seyyar istemediğimiz esnafımızda vardı ve Soğuksu pazarında tüm pazar esnafımızı bir yerde toplamak istiyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla maddi anlamda bu durumu gerçekleştirebilirsek bu durumu hayata geçireceğiz. Aman Zonguldak’ın düzeni bozulmasın diye hiç birşey yapılmamış ama biz Zonguldak'ın güzelleştireceğiz. Koltuk sevdası korkusuna Zonguldak'a hiç birşey yapılmamış” diye konuştu.

HAYVAN BARINAĞI YAPILACAK

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan önümüzdeki günlerde konu ile ilgili açıklamada bulunacaklarını ifade ederek, “50 dönümlük bir arazi bulduk. Buraya hayvan barınağı yapacağız. Ankara yolunda bulunan barınağı yenileyelim dedik. Müteahhit şu an o barınağı bıraktı ve yeni gelen Valimizle hayvan barınağı olayını kısa sürede tamamlayacağız. Zonguldak’taki tüm yardıma ihtiyaç tüm hayvanlar burada  bakılacak. Belediye başta olmak üzere bu konuda destek isteyeceğiz. Sokak hayvanları konusunda zor bir kesim var hiç sevmiyor bir kesim canını verecek kadar seviyor. Projeyi hayata geçirebilirsek Zonguldak'ta sokak hayvanı olmayacak”  dedi.

FEVKANİ KÖPRÜSÜ YIKILACAK

Zonguldak’ta 1950’li yıllarda yapılan ve o dönemde kömür sevkiyatının yapıldığı trenlerin geçtiği yerler nedeniyle yapılan Fevkani köprüsü artık ömrünü tamamladı diyen Alan, “İş merkezi yapıp köprüyü yıkacağız. Yaptığımız projelerin görünmesi için o köprüyü kaldıracağız. Artık bu konuda konuşmak istemiyorum “ diye konuştu.

“BELEDİYE DIŞINDA ZONGULDAKSPOR’A KİMSE YARDIM ETMİYOR”

Zonguldak Kömürspor’un durumu hakkında sorulan bir soruya da cevap veren Başkan Alan, “Zonguldakspor'u alma gibi bir niyetimiz ve gücümüz yok. Zonguldakspor için ayrı bir yönetime gerek var. Zonguldakspor'a Zonguldak Belediyesi dışında kimse yardım etmiyor. Lafa gelince herkes ölüp bitiyor ama kimse fedakarlık yapmıyor.4 sene önce doktorluk yaptım ve ben Zonguldakspor'dan hiç bir destek beklemedim çayını simidini yemedim sadece suyunu içtim Zonguldakspor o haldeyken. gönüllü olarak bu görevi yaptık. Topçulara da bağırdım hocalarla da kavga ettim. 8 yaşındayken Zonguldakspor'un arkasından top toplardık. Lafta Zonguldakspor sevgisi olmaz” dedi.

ELEŞTİRELERE DE CEVAP VERDİ

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, kendisi ve ailesi hakkında çıkan eleştirilere de cevap vererek, “Beni ailemi ilgilendiren durumlar hakkında kimse yazı yazamaz. Onlar basın kartlarını yırtsınlar. Hatamız olduğu zaman istedikleri şekilde yazsınlar. Tamamen yalan ve iftira üzerine yazan insanların Zonguldak’a gram faydası olmadı. Yazanlara ve yazdıranlara zamanım yok. Onların istediği eski Zonguldak olmayacak. Basınla ilgili bana soru sormayın ben hepinizi seviyorum”  diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi