Uzun süredir kanser tedavisi gören Türk Basınının usta ismi Sözcü Gazetesi Yazarı Bekir Coşkun dün akşam saatlerinde Ankara Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca usta Gazeteci Bekir Coşkun için bir taziye mesajı yayınladı.

Karaca, Mesleğe foto muhabiri olarak başlayan Coşkun birçok gazetede çalışma ve yazma imkanı bulmuş ve sektörde örnek alınan bir gazeteci profili çizmiştir. Mesleğini severek yapmanın onuruyla yıllarca basın sektörüne yazılarıyla değer katan Türk Basının usta kalemlerinden Bekir Coşkun’un vefatı bizleri derinden üzmüştür.  Merhuma Allah’tan rahmet ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı dileriz” dedi.

Akciğer kanseri tedavisi gören 75 yaşındaki Coşkun’un cenaze namazı 20 Ekim 2020 Salı günü Bilkent Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii'nde kılınacak. Coşkun'un naaşı Şanlıurfa'nın Tülmen Köyü'nde defnedilecek.

Bekir Coşkun Kimdir?

1945’te Şanlıurfa’da memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Bekir Coşkun, Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun oldu. 1974'te mesleğe foto muhabiri olarak başlayan ardından emniyet ve parlamento muhabirliği yapan Bekir Coşkun, Günaydın Gazetesi’nde Dokuzuncu Köy adlı köşede yazarlık yaptı. 1987'de Sabah Gazetesi’nde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993’te Hürriyet Gazetesi'ne geçen Coşkun, 2009 yılında Habertürk'e transfer oldu. 2010 yılında Cumhuriyet gazetesiyle anlaşan Coşkun, 14 Mart 2014'te Sözcü'deki ilk yazısını yazdı. 2017 yılı Ekim ayında kanser tedavisi nedeniyle yazılarına ara veren Bekir Coşkun, o tarihten bu yana sağlığı el verdiği sürece SÖZCÜ Gazetesi’ndeki köşesinden okurlarıyla buluşmayı sürdürüyordu.

Doğa ve hayvan sevgisiyle tanınan Bekir Coşkun 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde son kez okurlarıyla buluşmuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi