Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, belediye tarafından ücretsiz olarak açılan Sepet Örgü Kursu’nu ziyaret ederek kursiyerlerin çalışmalarını yerinde gördü ve onlarla sohbet ederek başarılar diledi.

Devrek Belediyesi tarafından Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitim sınıflarında açılan ve 5 grup halinde devam eden kursa 60’ın üzerinde kursiyer katılıyor.

Kursiyerlerin bütün malzemelerini Devrek Belediyesi olarak karşıladıklarını ifade eden Başkan Bozkurt, kursiyerlerin yaptığı ürünleri görünce göğsünün kabardığını ifade etti.

Başkan Bozkurt, kursa katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Bu kursun açılmasını en çok kadınlarımız istedi. 60’ın üzerinde vatandaşımız bu kursa devam ederek beceri ve sepet örgü işini öğreniyorlar.

Tüm kursiyerlerimizin bütün malzemelerini biz karşılıyoruz. Kursiyerlerimizden kursumuzda sepet örme sanatını öğrenerek aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını hedefliyoruz. Kısacası üreten, var eden insanlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Burada görüyorum ki her bir kursiyerimizde öğrenme heyecanı var, merakı var, ne mutlu. Bu kursları daha da çeşitlendireceğiz. Üretme, ekonomik değer yaratma, el sanatlarını, becerilerini geliştirme, işgücüne katılma, eğitim alma konularında Halk Eğitim Müdürlüğümüzden destek alacağız. Bu vesileyle değerli eğitmenimiz Ayşegül Yurttadur hocamıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.”dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi