Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz beraberinde Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun ve yönetimi ile birlikte Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi Necmettin Çantaş; “Gaziler arasında eşitsizlikler var. Çocuklarımızın işe alınmasını istiyoruz. Terör Gazileri, Kıbrıs Gazileri ve 15 Temmuz Gazileri arasında ücretler arasında uçurum var. Devlet bize gazilik maaşı vermiyor şeref aylığı ve kan parası veriyor. Buna bile bazıları göz dikiyor. Ayrıca gaziler olarak TOKİ evlerinden de yararlanmak istiyoruz. Zonguldak Merkezde 74 gazimiz var il genelinde ise 260 gazimiz var” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise şunları söyledi; “Merkez ilçe Başkanım ve yönetimiyle birlikte sizleri ziyaret ederek gazilerimizin sorunlar nelerdir ve çözümü noktasında hangi aşamadalar, gazilerimiz için bir adım atıldı mı, gaziler arasında çeşitli ayrımcılık var mı? Bunları bizzat sizden dinlemek istedik. Şehitler ve gaziler arasında yapılan ayrımcılık maalesef Ak Parti döneminde derinleşti ve kronik bir problem haline geldi. 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan yardım paralarının akıbeti uzunca bir süre bulunamadı. Çok büyük paralar toplandı ama paraların aktarıldığı dernek adresinde yok. Sonra dernek var mı yok mu bile tartışıldı ve mecliste bunun mücadelesini verdik. Şehit ve Gaziler arasında bir ayrım yapılması çok kırıcı ve yaralayıcı bir durumdur. Sizler vatan için hiçbir karşılık beklemeden can verdiniz, kan verdiniz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi