Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Türk Enerji Sen Zonguldak Şube Başkanı Selami Yoğurtçu yaptığı açıklamada, “Bankalar ile promosyon anlaşmalarının güncellenmesi için girişimlerimiz sürüyor” dedi.

Yoğurtçu açıklamasında, konu ile ilgili olarak TTK Genel Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, “Bilindiği üzere Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerinde görev yapan personele maaş ödemeleri yapılması için Vakıfbank ile 2020-2025 yıllarına kapsayan 5 yıllık anlaşma yapılmış ve çalışanlara 4 bin 50 TL promosyon ücreti 2020 yılında defaten ödenmiştir” diyerek şunları söyledi:

“Ancak anlaşmanın yapıldığı tarihten bugüne kadar ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler neticesinde maaşlara yapılan artışlar nedeniyle promosyon bedelleri düşük kalmıştır. Vakıfbank’ın diğer kurumlarla yaptığı anlaşmalar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının başka bankalar ile yaptığı anlaşmalar dikkate alındığında Kurumumuzda beş yıllık olarak ödenen promosyon bedellerinin çok düşük kaldığı görülmektedir. Aynı durumda olan pek çok kamu kurum ve kuruluşu anlaşma yapılan banka ile görüşmeler yaparak promosyon bedelini güncellemiş veya başka bankalarla anlaşma yaparak çalışanların hak kaybına uğramasına engel olmuştur. Pek çok kamu kuruluşu da görüşmelere başlamış bulunmaktadır.

Bu nedenlerle Kurumumuzun Vakıfbank ile yaptığı anlaşmanın yaklaşık olarak üç yıllık bir süre devam edeceği de dikkate alınarak promosyon bedellerinin personelin lehine revize edilmesi veya başka bankalarla görüşmeler yapılarak promosyon bedellerinin artırılması için gerekli çalışmaların yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederiz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi