Zonguldak’ta büfe işletmeciliği yapan esnaf Kemal Kılıç, "Ekmek fiyatının düşürülmesi olumlu ancak mutfaktaki ateşi sadece ekmek fiyatımı söndürecek?" dedi.

Ekmek zammını geri çeken yetkililerin diğer gıda malzemelerine yapılan zamları da geri çekmesini isteyen esnaf Kemal Kılıç, “Sadece sorun ekmeğe yapılan zam mı? Bence tek sorun ekmeğe yapılan zam veya zammın geri çekilmesi değil. Vatandaş karnını sadece ekmek yiyerek doyurmuyor. Ekmekle birlikte sofraya gelmesi gereken birçok gıda malzemesi var” dedi.

Ekmek zammına duyarlı olan yetkililerin diğer gıda malzemelerine yapılan zamlara da duyarlı olması gerektiğini belirten esnaf Kemal Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti:

SORUN SADECE EKMEĞE YAPILAN ZAM MI?

“Ekmek fiyatı artan maliyetlerden dolayı yapılan zamla 2 lira oldu yaklaşık bir hafta bu fiyattan satıldı şimdi yapılan itirazlar neticesinde ekmek fiyatı yeniden 1 buçuk liraya düştü. Güzelde oldu sebep olanların ellerine sağlık ancak ülkemizde ve Zonguldak’ta tek sorun ekmek değil. Bugün bir markete alışverişe girdiğinizde bir hafta önceki fiyatlarla bir hafta sonraki fiyatlar arasında fark var. Sıvı yağ fiyatı biranda 20-25 lira zamlandı, bakliyat fiyatları zamlandı, peynir, zeytin fiyatları zamlandı. Etin, tavuğun fiyatı zamlandı. Sorun sadece ekmeğe yapılan zam mı? Mutfaktaki ateşi ekmek fiyatımı söndürecek? Bence tek sorun ekmeğe yapılan zam veya zammın geri çekilmesi değil. Vatandaş karnını sadece ekmek yiyerek doyurmuyor. Ekmekle birlikte sofraya gelmesi gereken birçok gıda malzemesi var. Yetkililerden ricam ekmek zammına olan duyarlılıklarını diğer gıda malzemelerine yapılan zamlar içinde göstersinler. Ekmek zammını geri çeken yetkililer ailecek marketlere alışveriş yapmaya gittiklerinde ürünlere yapılan zamları da değerlendirip gündeme getirsinler. Diğer gıda malzemelerine yapılan zamları da geri çektirirlerse vatandaşın sofrası daha güzel olur.”

İŞİ OLAN DA SOKAKTA OLMAYAN DA!

Pandemi sürecine de değinen Kılıç: “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de uzun süreden beri pandemi süreci yaşanıyor. Pandemi döneminde hem esnaf hem de vatandaş olarak bayağı zor bir süreç yaşıyoruz. Pandemiden biran evvel kurtulmamız için vatandaşların ve esnafların çok daha duyarlı olması gerekiyor. İki haftadır Cumartesi günleri de sokaklardayız Pazar günleri evlerimizdeyiz ancak Pazartesi günleri işi olanda sokakta hiç işi olmayanda sokakta. Geldiğimiz süreçte caddede iki insan yan yana gelince bile tedirgin oluyor. Devletimizin bu kadar çabasına biz esnaf ve vatandaşların duyarlılığı yeterli değil” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi