Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük’te 25 Ocak Pazartesi için kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenildiği belirtilerek, vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege’den başlayarak yarın (Pazartesi) Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Batı Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa, yüksek kesimlerde 90-120 km/sa) bekleniyor.

Yarın akşam saatlerinde Kıyı Ege’den başlayarak zamanla diğer bölgelerde de fırtınanın etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Açıklamada, fırtınanın başlama saati  25.01.2021 olarak belirlenirken, bitiş  saatinin  ise 25.01.2021 23.00 olarak açıklandı.

Kuvvetli  fırtına ile oluşması muhtemel riskler arasında ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesine karşı vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi