Zonguldak İl Genel Meclisi Kasım Ayı 12. Bileşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edilirken, gündemin üçüncü maddesinde 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu’nun 45. ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 27. maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresi’nin 138 milyon TL’ye bağlanmış olan, 2021 yılı bütçe tasarısıyla ilgili, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırlamış olduğu, 29 sayılı raporunun görüşüldü.

Görüşülen madde ile Özel İdarenin 2021 yılı bütçesi 138 milyon TL olarak onaylandı.

Onaylanan İl Özel İdaresinin 138 milyon TL’lik bütçesi ilçelere göre dağılımı şu şekilde oldu.

Alaplı ilçesine 480 bin TL, Çaycuma ilçesine 650 bin TL, Devrek ilçesine 673 bin TL, Ereğli ilçesine 715 bin TL, Gökçebey ilçesine 335 bin TL, Kilimli ilçesine 600 bin TL, Kozlu ilçesine 510 bin TL, Genel Sekreterlik ve Valilik Hizmetlerine 2 milyon 490 bin TL, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne 18 milyon 421. 140,00 TL, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne 49 milyon, Makine İkmal ve Bakım Müdürlüğü’ne 11 milyon 392 bin TL, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne 430 bin TL, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’ne 100 bin TL, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’ne 200 TL, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne 141 bin TL, Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne 475 bin TL, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’ne 5 milyon 210 bin TL, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne 17 milyon 593 bin TL, Plan Proje Müdürlüğü’ne 500 bin TL, Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bir milyon 839 bin TL, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne 2 milyon  520 bin TL, İl Afet ve Acil Durum Hizmetleri Müdürlüğü’ne 638 bin 485 TL, Tarım Hizmetlerine 500 bin TL, Gençlik ve Spor Hizmetlerine 550 bin TL ve Eğitim Hizmetlerine 21 milyon 437 bin 375 TL olarak belirlendi.

İl Özel İdarenin 2021 bütçesinin onaylanmasının ardından ilçelere ve diğer birimlere aktarılan bütçelerde tek tek okunarak onaylandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli bütçenin onaylanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bütçe oy birliğiyle geçti. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah pazartesi meclisimizi sonlandıracağız . Biliyorsunuz pandemi arttı. Bütçemiz hayırlı olsun” dedi.

Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, yaptığı konuşmada, ‘2020 yılında arkadaşlarımız çabalarıyla sayın bakanımızın açıkladığı gibi yaklaşık 15 ilin bütçesini çok güzel yönettiği şeklindeki açıklaması bizleri memnun etti. 2020 yılını borçsuz bir şekilde kalan borcu olmadan atlatacağız. 2021 yılında da sizlerin çalışma arkadaşlarımızın çabaları özverili şekilde geçirmeyi arzu ediyorum. Bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum.

Pandemi bizim dairemizde de bazı arkadaşlarımız covid nedeniyle karantinada.  Sık sık dezenfekte yapıyoruz. Burada yakalanan arkadaşlarımızın   genellikle eğitimde okuyan çocuklardan yakalandığını öğreniyoruz. Titizlikle davranmalıyız. Hepinize saygı duyuyorum” diye konuştu.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Arif Sefercik de, ‘Plan ve bütçe komisyonunda çalışan arkadaşlarımız ve kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bütçemizin Zonguldak’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

CHP’li il genel meclisi üyesi Hayrettin Kartal da, geçen yılın bütçesinin 145 milyon TL olduğunu ve ülke genelinde artan enflasyon oranına göre neden 138 milyon lirayı düştüğünü ifade ederek, “Yaklaşık 7 milyon eksilme var. Bu seneki bütçenin artan enflasyona göre 166 milyon olması gerekiyordu. Ülke ekonomisine göre bütçe yeterli değil. Zonguldak ekonomiye katkı bakımından 6’ncı il durumunda” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de açıklamasında, “Hükümet bir yıldan beri ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıya rağmen birçok kişiye yardım ediyor. Yapılan eleştirilerin bir tonu olmalı. Bunca şeye rağmen vergilerin düşmesine rağmen kasanın boşalmasına rağmen herkese yardım yapıyor bu hükümet. Tenkitler hoş olmuyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi