Zonguldak Valiliği, Zonguldak Merkeze bağlı belde, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek 2021 yılı aylık muhtar toplantısını gerçekleştirdi.

Zonguldak Valiliği, Öğretmenevi Konferans Salonunda Merkeze bağlı belde, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek 2021 yılı aylık muhtar toplantısını düzenledi. Toplantıda 15 Şubat 2021 tarihinde eğitime başlayacak olan köy okulları ile ilgili değerlendirme, Türkiye Afet Eğitim Yılı Faaliyetleri ve diğer konularda istişarelerde bulunuldu.

Toplantı hakkında bilgi veren Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, şunları ifade etti:

“Özellikle muhtarlarımız bizim kamu yönetimi sisteminde çok önemli mihenk taşlarımızdan birisidir. Bulundukları mahalle ve köylerinde hem o yöre halkının temsilcisi hem de merkezi hükümetimizin, devletimizin orda ki müessirdi varlıkları niteliğindedir. Bu nedenle biz kamu kuruluşlarının merkezi yönetimlerin, mahalli idarelerin köylere ve mahallelere yönelik götürdüğümüz kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve noksansız olarak götürülmesinde öncelikle köy ve mahalle muhtarlarımızla işbirliği yapmak durumundayız. Onun için muhtarlarımızı bu manada hem yönetimsel açıdan hem de valilik olarak çok önemsiyor ve onların görevlerinin yerine getirilmesinde en üst seviyede yerine getirilmesine de en büyük katkıyı bütün kamu kurumlarının noksansız sunması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

Bu toplantıda mahalli müşterek ihtiyaçların tespiti, güncel sorunların masaya konulması, kamu kurumlarıyla işbirliği gereken durumlarda en üst seviyede yerinde çözümler bulunması için son derece fayda arz etmektedir. Yasada yazan tanımlarda da köy muhtarının görevleri açısından şunlar denir; devlete ait görevleri ve köyün müşterek ihtiyaçlarına ait görevleri vardır. Mahalle Muhtarları içinde tanımda ise; mahallesinin ortak, müşterek ihtiyaçlarını tespit etmek, mahallenin yaşam kalitesini yükseltmek, mahallenin işlerinde gerektiğinde belediyeye gerektiğinde merkezi yönetim kuruluşlarıyla işbirliği yapmak, mahallesine ilişkin kamu hizmetlerine yönelik önerilerde bulunmak gibi çok önemli görevleri yasalarca verilmiştir. Bunların yapılabilmesi içinde muhtarlarımızla işbirliği yapmamız gerekiyor.”

Toplantı 15 Şubat 2021 tarihinde eğitime başlayacak olan köy okulları ile ilgili değerlendirme, Türkiye Afet Eğitim Yılı Faaliyetleri ve diğer konularda istişarelerin gerçekleştirilmesiyle sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi